WTA INDIJAN VELS: Mame Serena i Vika na radnom zadatku

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.19. | 10:54

Glavni duel trećeg dana odmeravanja dama u kalifornijskoj pustinji između Azarenke i mlađe sestre Vilijams. Na terenu i Halep, Stivens, Muguruza...

Lepša polovina turnira u Indijan Velsu za međunarodnik Praznik žena otvara drugu rundu takmičenja. A to znači da će se konačno aktivirati i one najbolje koje su u suštini bile slobodne u prvom kolu, kao što su Serena Vilijams, Simona Halep, Garbinje Muguruza...

RASPORED MEČEVA (+9 Č)

Izabrane vesti

Živa legenda ženskog belog sporta, Serena se vraća na teren nakon poraza u trećem kolu Australijan opena od Halepove, a naspram nje će stati još jedna višestruka grend slem šampiona, Viktorija Azarenka.

Biće to sigurno meč dana, a ovo je inače njihovo 23 (!) odmeravanje. Velliku prednost ima Amerikanka koja je Beloruskinji prepustila samo četiri pobede, kao i na poslednjm njihovom odmeravanju baš na Indijan Velsu pre dve godine. Međutim, iz ove prespektive kada se zna da Serena ne igra najbolje i da traži i dalje formu nakon prošlogodišnjeg porođaja, čini se da Azarenka ima odličnu priliku, iako ni ona kao sada 48. igračica sveta i već iskusna majka ne može da se pohvali dobrim rezultatima u poslednje vreme.  Ako ništa valja očekivati veliku borbu te ulazak gemova u plus, kao i treći set. Ukoliko meč bude poduži time je veća šansa da prođe devojka iz Minska i kvota 2,70.

Centralni teren teniskog kompleksa u pustinji južne Kalifornije otvara takođe višestruka grend slem šampionka koja se nalazi već duže vreme u velikoj krizi, Garbinje Muguruza koja ne bi trebala da ima težak zadatak protiv 199. teniserke sveta, Loren Dejvis. Špankinja rođena u Venecueli je zaista loša i ne bi bilo čudo kada bi poklekla u drugom kolu Indijan Velsa, mada je to malo verovatno. Treba očekivati dobar otpor Amerikanke posebno u prvom setu.

Seriju mečeva vrhunskih teniserki nastavljamo duelom između Sloun Stivens i Stefani Fegele. Zanimljvo je da je Amerikanka, šampionka US Opena slavila samo jednom u četiri susreta sa Švajcarkinjom koja je bila bolja i 2018. u Akapulku u tri seta. Kvota ne Fegele je velikih 3,80 te smatramo da ovde valja rizikovati, ako ništa tu je i odličan koeficijent 2,75 da će biti i trećeg seta što je došlo na tri njihova susreta.  

Ko juri sigurizzu tu je meč između Simone Halep i Barbore Stricove gde valja očekivati trijumf Rumunke koja juri povratak na prvom mesto WTA liste.

Titulu brani Japanka Naomi Osaka koja ne nastupa večeras.

WTA ŽREB

 ***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

WTA Indijan Velsbet analizaSerena VilijamsVenus VilijamsPetra KvitovaSimona HalepViktorija Azarenka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara