WTA Jurmala: Baltička odiseja Nine Stojanović

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.07.19. | 10:09

Nakon pobede u dublu i proboja kroz kvalifikacije u singlu naša teniserka danas protiv snažne Beloruskinje Sasnovičeve

Pored turnira na Siciliji, tačnije u Palermu, na kojem je kasno sinoć u prvom kolu slavila Aleksandra Krunić, te se danas odmara, još jedna naša teniserka bori se ovih dana, ali na potpuno drugom kraju Evrope, u Jurmali.

RASPORED MEČEVA (-1 Č)

Izabrane vesti

U pitanju je malo ATP takmičenje Internacionalne kategorije u Letoniji, koje se prvi put igra na otvorenom na šljakastoj podlozi za nagradni fond od četvrt miliona evra. A teniserka je Nina Stojanović koja je juče uspešno započela takmičenje u dublu sa Kanađankom Šeron Fihman, te je sada čeka i prvi duel u glavnom žrebu singla nakon što se probila kroz kvalifikacije.

To znači da je naša povremena Fed kup reprezentativka već odigrala u Jurmali tri meča, od čega dva u singlu, a sada je čeka duel sa Aleskandrom Sasanovič sa kojom se nikada do sada nije susrela.  Beloruskinja je trenutno 42. na svetskoj listi i samim tim je veliki favorti protiv Beograđanke koja je 209. Istina, Stojanovićeva je nedavno osvojila ITF turnir u Nemačkoj te je time sigurno osokoljena, a i beležila je ove godine solidne rezultate, posebno na šljaci, za razliku od rivalke koja je u seriji od pet poraza. Mogla bi ovde Srpkinja do iznenađenja, a kvota da se to dogodi je 2,29.

Ima, naravno, danas mečeva u Jurmali koje valja pojuriti kao sigurizze. A tu pre svega treba obratiti pažnju na duel između Karolin Garsije, koja je postavljena za drugu nositeljku i rođene i atraktivnije, ali u tenisu slabije sestre Karoline Pliškove, Kristine. Iskusna Francuskinja je dva puta slavila protiv Čehinje, te očekujemo i treći i to bez mnogo problema.

Tu je i povratnica na teren nakon odsustva zbog trudnoće Marija Patrisija Cig koja je veliki favorit protiv praktično nepoznate Indijke Ankite Raine. Rumunka je prošle nedelje stigla do finala turnira u Bukureštu i sa puno snage i elana trudi se da povrati status u tenisu koji je imala pre porođaja.

Na kraju dana, od 18 časova po srednjoervropskom vremenu prva nositeljka Anastasija Sevastova pred svojim navijačima ne bi trebala da ima imalo problema protiv Ruskinje Varvare Flink. Razlika u kvalitetu i plasmanu na WTA listi je prevelika te je kvota 1,25 na Sevastovu prava sigurizza.

Sličnu sudbinu kao Varvari Flink "proričemo" i Bernardi Peri protiv još jedne domaće zvezde, Anastasije Sevastove. Letonka, šampionka Rolan Garosa od pre dve godine doživela je veliki pad i sada je tek 83. na svetu, pre svega zbog problema s povredama. Zato je u suštini nezgodna za klađenje, ali verujemo da bi mogla da se izbori sa Amerikankom iz Zadra koju trenira legendarni Giljermo Kanjas. Ovde bi možda valjalo pojuriti tri seta i kvotu 2,41.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Shutterstock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara