WTA Palermo: Veliki ispit za Aleksandru Krunić

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.07.19. | 12:36

Naša tensierka se večeras od 20.30 za četvrfinale turnira na Siciliji bori sa petom na svetu, Kiki Bertens

Sicilijanski okršaji teniserki na WTA turniru u Palermu (šljaka, nagradni fond 250.000 evra) nastavljaju se danas preostalim mečevima drugog kola koji vode ka četvrtfinalu.

RASPORED MEČEVA

Izabrane vesti

Iako ih je četiri, mi ćemo se fokusirati na poslednja dva koja se igraju večeras. Tako od 20.30 na teren najvećeg grada ovog italijanskog ostrva istrčava naš drugi reket, Aleksandra Krunić, a protivnica joj je Kiki Bertens.

Jedna od najboljih teniserki sveta, trenutno peta na WTA listi nije u najboljoj formi u poslednje vreme, a i pitanje je koliko je motivisana da igra. Jer, u pitanju je turnir na koji ona najbolje dolaze da malo treniraju, odigraju koji meč, ali i da se dobro odmore, okupaju i osunčaju na Mediteranu. Zato često dolazi do iznenađenja, što se videll  i ove godine. Teško će biti našoj Moskovljanki, koja je prikazala odlilčnu igru u prvom kolu protiv malo poznate Italijanke Đesike Peri, jer je već dva puta u dva seta gubila, takođe na šljaci od snažne Holanđanke. Mogla bi srpska Fed kup reprezentativka da namuči prvu nositeljku takmičenja u Palermu, ali će teško do pobede.

Teniski dan na Siciliji zatvara potonji meč između Irine Kamelije Begu i Đasmine Paolini gde favoritkinja nije toliko jaka, ali je jasna. To je naravno iskusna Rumunka, trenutno 58. teniserka sveta koja prvi put ukršta rekete sa 142. na WTA listi. Italijanka je u prvom kolu napravila iznenađenje izbacivši šestu nositeljku Nemicu Lauru Zigemund, te bi osokoljena time, ali i podrškom navijača mogla do još jednog velikog uspeha pošto ipak nije u pitanju velika ogromna razlika u kvalitetu dve igračice.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Shutterstock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara