Karolina Voznijacki
Karolina Voznijacki

WTA Peking: Bitke za finale

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.10.18. | 17:10

Na turniru u Kini u polufinalu Osaka - Sevastova i Voznijacki - Vang

Na prestižnom WTA Premier Mandatory turniru u Pekingu koji se uporedo održava sa ATP 500 takmičenjem, na tvrdoj podlozi za nagradni fond od čak 8.285.274 dolara, preostalo je da se odigraju još samo tri meča u singlu. A to znači da su na redu polufinala koja su na progranu u subotu ujutru.

O prvoj finalistkinji, ne pre 08.30 po srednjoevropskom vremenu odlučivaće Naomi Osaka i Anastasija Sevastova. Japanska megazvezda, devojka koja je u finalu US Opena zaustavila i raspametila Serenu Vilijams viđena je kao favoritkinja, ali nema sumnje da jooj neće biti lako. To govori i međusobni skor sa opasnom Letonkom od 1-1. Pritom je Sevastova na početku ove sezone u Dohi slavila sa ubedljivih 6:4 i 6:1. Istina, Osaka tada još nije sarađivala sa Sašom Bajinom, nemačkim stručnjakom poreklom iz Aranđelovca koji je od nje u samo nekoliko meseci napravio grend slem šampionku. Ovde treba očekivati veliku borbu pošto su u pitanju zaista impresivne teniserke.

Izabrane vesti

O drugoj finalistkinji odlučuju Karolina Voznijacki i domaća takmičarka Ćijang Vang koja je neočekivano u dva seta u četvrtfinalu savladala mladu Beloruskinju koja u poslednje vreme igra zasita šampionski, Arinu Sabalenko. To dovoljno govori o kvalitetu Kineskinje koja je trenutno 28. na svetu. Domaći navijači i pioznata okolina teško da će joj pomoći protiv jedne od najboljih na svetu, te očekujemo brzu pobedu plavuše iz Odenzea.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Karolina VoznijackiNaomi Osakabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara