Simona Halep
Simona Halep

WTA SINSINATI: Favoritkinje su jasne

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.08.18. | 11:52

Na redu su polufinalni dueli u Ohaju: Kvitova - Bertens i Halep - Voznijacki

Simona Halep je od osvajanja Rolan Garosa, ali i nešto pre toga i definitivno dokazala da je trenutno najbolja tenisrka sveta i da potpuno zaslužuje prvo mesto na svetskoj lestvici.

RASPORED OSMOG DANA TURNIRA U SINSINATIJU (+6 Č)

Izabrane vesti

Snažna i uporna Rumunka gotovo na svakom turniru, poput njenih kolega sa vrha ATP tura, a pre svih njenog idola Rafaela Nadala, igra iz sve snage, ili barem koliko može u tom trenutku tako da je sada već redovno viđamo u samim završnicama takmičenja, ako ne u finalima. A to je tako retko u ženskom delu belog sporta gde, te je takav "muški" stav zato i stavlja sada bukvalno svuda u poziciju favorita.

Tako će biti i danas oko 22 časa po srednjoervopskom vremenu na centralnom terenu u Sinsinatiju. Protivnica joj je mlada, ali veoma snažna i opasna Arina Sabalenka. Beloruskinja, trenutno 34. na svetu je na putu do polufinala ovog prestižnog WTA Premier 5 turnira srušila takve protivnice kao što su Konta, Pliškova, Garsija i Kiz. Pre Sinsinatija, u Montrealu pred njom je pala Karolina Voznijacki, što dovoljno govori o talentu i kvalitetu 20-godišnjakinje iz Minska. Veliko je ipak pitanje da li će joj to biti dovoljno za Halepovu koja se iz Kanada vratila sa velikom titulom pre dve nedelje. Mi verujemo u brzu, čistu pobedu Rumunke.

Drugi, tačnije prvi polufinalni par, koji od 18 časova otvara centraklni teren u Sinsinatiju čine Petra Kvitova i Kiki Bertens. I ovde je favorit jasan, a to ej snažna Čehinaj koja vodi sa 2-1 u duellima sa sve boljom Holanđankom. Ali, razlika u kvalitetu je velika, naročito u uslovima koje nudi ovaj turnir. Verujemo da će i ovde sve brzo biti govoto i da će Kvitova čekati Halepovu u sutrašnjem finalu.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Simona HalepPetra Kvitovabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara