Julija Gerges
Julija Gerges

WTA: Subotnja finala

Vreme čitanja: 1min | sub. 20.10.18. | 11:27

Teniserke sa danas bore za titule u Moskvi i Luksemburgu

WTA sezona polako klizi ka samom kraju, preostalo je tek još nedelju dana vrhunskog ženskog tenisa u 2018. (ako izuzmemo nekoliko potonjih čelendžera, ali i jak turnir u kineskom Šuhaiju koji se završavaju do sredine novembra). A to znači da ćemo dobiti još samo četiri osvajačice turnira, od čega dve još koliko danas, pre nego što u nedelju počne završni turnir osam najboljih (minus povređena Simona Halep) u Singapuru.

Za titulu u Luksemburgu će se boriti Belinda Benčić i favorizovana Julija Gerges. Švajcarkinja poreklom sa ovih prostora uspela je da se probije kroz kvalifikacije do borbe za pehar u minijaturnoj evropskoj kneževini tako da će joj ovo biti sefmi meč. Umor je vidan te treba očekivati da Nemica, koja je zaustavila u polufinalu po lepoti čuvenu Evženi Bušar, relativno lako završi posao i tako potvrdi status prvog nosioca takmičenja.

Izabrane vesti

Prliku da osvoji titulu na Kupu Kremlja takođe će imati jedna kvalifikantkinja, a u pitanju je malo poznata Ons Džaber. Tunišanka igra odlično u poslednje vreme, tako da boljim poznavaocima belog sporta ovo i nije preveliko iznenađenje.

Čini se, ipak da će serija njenih pobeda danas u Moskvi doći kraju pošto će naspram nje stati domaća favoritkinja i jedan od najboljih mladih teniserki sveta, Darija Kasatkina. Ne očekujte pak brz pobedu simpatične Ruskinje iz Toljatija jer je Džaberova spremna da pogine na terenu ako treba.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Julija Gerges

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara