Za Simonu nema dalje, Serena i Sloun bez milosti

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.08.18. | 10:35

Veliko iznenađenje već prvog dana poslednjeg grend slema sezona u ženskom delu singl žreba

Kao i u muškom delu žreba, tako su sinoć, prvog dana US opena, odigrana čak 32 meča i u ženskom delu žreba.

Izabrane vesti

Svakako najveće, možda i jedino iznenađenje je ispadanje prve igračice sveta Simone Halep već u prvom kolu, što nažalost i nije retkost u njenoj zaista ludoj karijeri. Rumunku, koja je u nekoliko navrata pokazala veliku frustriranost, što je "glavom platio" i njen reket, lagano je sa 6:2 i 6:4 savladala Estonka Kaja Kanepi. I pred velikog znanja i talenta, devojka iz Konstance ne uspeva da zadrži visok nivo tokom cele sezone, što je i karakteristično za praktično sve teniserke, izuzev Serene Vilijams.

REZULTATI PRVOG DANA US OPENA

Mlađa sestra Vilijams, koja i dalje traži formu nakon prošlogodišnjeg veoma teškog porođaja, bila je veoma raspoložena pred svojim navijačima tako da Poljakinja Magda Linet nije imala šasne te je meč završen rezultatom 6:4 i 6:0. Venus Vilijams je očekivano imala daleko teži prosao protiv stare rivalke, Ruskinje Svetlane Kuznjecove, ali je na kraju ipak slavila sa 6:3, 5:7, 6:3.

Laku pobedu je zabeležila i njena sunarodnica i aktuelna šampionka poslednjeg grend selma sezone, Sloun Stivens koja je sa 6:1 i 7:5 bila bolja  takođe od Ruskinje Jevgenije Rodine.

Pobede prvog dana takmičenja zabeležile su i preostale potencijalne favoritkinje za podizanje presttižnog pehara: Garbinje Muguruza, Karolina Pliškova, Julija Gerges i Viktorija Azarenka

Foto: Action IMAGES


tagovi

Simona HalepSerena VilijamsSloun StivensUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara