Zastava Rumunije iznad Londona: Simona Halep šampionka Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.07.19. | 16:03

Za manje od sat vremena oduvana Serena Vilijams u finalu - 6:2, 6:2

Lebdi zastava Rumunije danas iznad Londona! Dugo je Simona Halep bila sinonim za večitu gubitnicu, teniserku koja je mogla da osvoji sve osim grend slem trofeja, ali kada je našla put do prvog, brzo je stigao i drugi. Rumunska teniserka nova je šampiona Vimbldona, jer je u finalu pobedila veliku Serenu Vilijams sa 6:2, 6:2

Nije bilo drame na terenu. Nije bilo velike neizvesnosti, ni velikih preokrete, tako tipičnih za tenis dama. Sve je išlo jednim smerom, sve je bilo onako kako je diktirila Halepova, koja je prvi put u karijeri došla u finale Vimbldona, a kada je već tu, nije bila raspoložena da ode kući bez trofeja.

Izabrane vesti

Prvi grend slem pehar u karijeri Rumunka je osvojila prošle godine na Rolan Garosu, u 26. godini. Tri finala je gubila pre toga. Bila je i prva teniserka sveta, a kada je taj nalet prošao, dozvolila je sebi pad i gubitak trona.

Preporod je dočekala na Vimbldonu. Kao Novak Đoković prošle godine. Došla je do drugog velikog trofeja u karijeri i od ponedeljka će biti četvrta teniserka sveta, ali sa manje od 700 bodova zaostatka za vodećom Ešli Barti.

Prvi set u finalu trajao je samo 27 minuta. Halepova je napravila brejkove u prvom i trećem gemu i to je bilo dovoljno da se otvori put ka prvom setu. U drugom je Vilijamsova igrala bolje, držala se do 2:2, kada joj je Rumunka ponovo oduzela servis. Odmah u narednom servis gemu i drugi put – 5:2. I tu je bio kraj. Rumunija je dobila prvi put u istoriji šampionku Vimbldona. A, samo jednom do sada u karijeri, 2014. godine, Simona je bila u polufinalu Otvorenog prvenstva Engleske...

Serena Vilijams je ostala bez 24. grend slem trofeja u karijeri. Poslednji joj je i dalje Australijan open iz 2017. godine.  Samim tim što je stigla do finala Vimbldona suludo je reći da je njeno vreme prošlo, ali prošlo je vreme njene surove dominacije, kada je sedam put podizala šampionski trofej u Londonu. I njoj je finale donelo skok na WTA listi, biće od ponedeljka deveta na svetu, ali teško da će to učiniti srećnom jednu od najvećih teniserki sveta svih vremena.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara