Zašto se uopšte igra taj turnir? Rafa - 11/13!

Vreme čitanja: 1min | ned. 22.04.18. | 16:49

Nadal osvojio 31. masters titulu u karijeri

Nepobediv. Kad Rafael Nadal izađe na šljaku Monte Karla - zna se - osvaja trofej. Nevažno je ko je s druge strane mreže. Kei Nišikori jeste izbacio nekoliko favorita na putu do finala, ali u završnoj predstavi mu je pripala samo ta čast da prvi čestita španskom asu, koji je posle 94 minuta slavio 6:3 6:2.

Na taj način Bik sa Majorke je potvrdio da mu turnir u Kneževini spada u najomiljenije. Ovo je njegov 11. trofej u mondenskom letovalištu (u open eri niko nikad nije bio tako dominantan na jednom turniru), a otkako se pojavio na ATP turu jedino su na pomenutom Mastersu uspeli da slave još Stan Vavrinka (2014) i Novak Đoković (2015).

Izabrane vesti

Sve ostalo Rafa je pokorio kao od šale. Ove sedmice rivalima nije prepustio ni set, svih pet protivnika (Bedane, Kačanov, Tim, Dimitrov i Nišikori) zajedno su osvojiili ukupno 20 gemova. Nadalu je današnji trijumf bio 31. uzastopni na šljaci, otkako je prošle godine u prvoj rundi ispao sa Rolan Garosa. Niko mu u tom peirodu nije uzeo više od četiri gema po setu.

Sad ima 31 masters trofej i sigurno ostaje prvi na ATP listi.

Zasluženo.

FOTO: Action images


tagovi

Rafael NadalATPATP Monte Karlo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara