Jelena Ostapenko
Jelena Ostapenko

Žene šljakaju po Madridu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.05.18. | 12:27

Danas je počela prva runda na jednom od najcenjenijih WTA turnira, pa da vidimo šta tu ima za tikete

Jedan od najimpresivnijih gradova sveta, Madrid do naredne nedelja, dakle još 10-ak dana centar je teniskog sveta.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 19:05 7687 WTA Williams V. - Kontaveit A. kmb 1&ug> (21.5) 3,30
Sub 20:20 7695 WTA Ostapenko J. - I.Begu 1s/k 1-1 1,63
Sub 16:05 7699 WTA Pliskova Ka. - Vesnina E. tb da 3,75
Ukupna kvota20,17

Izabrane vesti

"Lepša polovina" turnira je danas počela sa obračunima u prvom kolu prestižnog WTA Premijer Mandatory takmičenja (šljaka, 6.685.828 $), dok ćemo na muški mastes sačekati još dan. Kod žena titulu brani dvostruka uzastopna šampionka Simona Halep. Rumunka u poslednje vreme ima problema s povredama i formom, tako da ćemo teško videti njen het-trik u prestonici Španije. Što se tiče Madrida, šampionku treba tražiti uvek među iskusnom i fizički jakim teniserkama, jer igranje tamo zahteva upravo to. Velika nadmorska visina i specifična, ali ipak klasična zemljana podloga stvaraju velike probleme fizički slabijim takmičarkama. Zato bi kao potencijalne favoritkinje valjalo izdvojiti Elinu Svitolinu, Karolinu Pliškovu, pa čak i Venus Vilijams. Upravo njih tri igraju danas u okviru prvog kola, s tim što je Ukrajinka već počela obračun sa Francuskinjom Aliz Korne.

Karolina Pliškova ima zaista težak zadatak protiv protiv iskusne Elene Vesnine koja je ipak odavno prošla svoj zenit. Treba očekivati da odlična Čehinja zabeleži pobedu i u drugom odmeravanju sa Ruskinjom.

Nešto lakši posao bi trebala da ima starija sestra Vilijams protiv devojke koju je pobedila u oba dosadašnja odmeravanja, Anet Kontaveit. Istina, prošle godine baš na šljaci, ali Rolan Garosa Estonka je namučila Venus kojoj ova podloga nije omiljena. Verujemo pak u njenu pobedu, ali ne bez problema.

Teniski dan u Madridu uveličaće i aktuelna šampionka upravo pariskog grend slema, Jelena Ostapenko koja staje naspram Irine Kamelije Begu koja je nedavno stigla do polufinala Istanbula. Rumunka, iako 25. na svetskoj lestvici poznata je po tome što slabo igra protiv najboljih, a Letonka, trenutno peti reket sveta, to svakako jeste.

Današnji raspored mečeva turnira u Madridu pogledajte na LINKU

***kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Jelena OstapenkoVenus Vilijamswta madridWTAbet analizasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara