Zlatni masters konačno u Novakovim rukama!

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.08.18. | 00:08

Đoković u finalu turnira u Sinsinatiju u dva seta pobedio Rodžera Federera

Sada je stvarno osvojio sve! Novak Đoković konačno je došao do trofeja u Sinsinatiju i osvojio “zlatni masters”. Kompletirao je pehare sa svih devet turnira iz serije 1000 i on je prvi teniser kojem je to pošlo za rukom otkako je ATP pre 28 godina uspostavio važeći sistem takmičenja.

A za ovaj veliki uspeh u karijeru morao je još jednom da baci na kolena verovatno najboljeg tenisera svih vremena – Švajcarca Rodžera Federera. Slavio je Đoković u finalnom meču posle dva seta sa 6:4, 6:4. Tako je iz iz šestog pokušaja u karijeri u meču za trofej u Sinsinatiju izašao kao pobednik.

Izabrane vesti

Videli smo dva slična seta večeras u Sinsinatiju, s tim što je u drugom delu meča zaista delovalo da je Federer “zapeo” da izjednači jer je odmah napravio brejk i poveo sa 2:0. Ipak, probudio se tada još jednom Đoković i krenuo da igra onako najbolje što ume.

I od tih 0:2 na startu drugog seta srpski teniser je bukvalno “poništio” Švajcarca na terenu u Sinsinatiju. Naterao ga je na greške iz poena u poena i Federeru više nije bilo spasa. Posle svega, Đoković može da bude više nego zadovoljan, ne samo zbog pehara već i zbog činjenice da u sjajnom raspoloženju i formi dočekuje Ju Es Open u Njujorku.

Kao i što je moglo da se očekuje u ovakvom sudaru teniskih titana, na startu meča obojica tenisera igrala su vrlo sigurno na svoj servis. Ipak, kako je vreme odmicalo, tako je Đoković počeo da pronalazi određene pukotine u Federerovoj igri i tražio je šansu za brejk.

I uspeo je da je dočeka u sedmom gemu prvog seta. Sjajno je Đoković odgovarao na Federerove projektile, a onda ga primorao najpre na duplu servis grešku nakon čega je konačno došao do brejka i vođstva od 4:3.

Pokazao je u tim trenucima Đoković da opet ima onaj “ubilački” instinct koji ga je svojevremeno i doveo u sam vrh svetskog tenisa. Još dva sigurno osvojena gema na sopstveni servis i srpski as napravio je veliki korak ka cilju.

Foto: Action images


tagovi

Novak ĐokovićRodžer FedererATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara