Žreb za AO: Krunićeva otvara protiv Kazahstanke Dijas

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.01.19. | 12:57

Zasad jedina srpska prestavnica u glavnom žrebu prvog grend slema sezone u startnom kolu ukršta rekete sa 98. na svetu. Ivana Jorović, ali i Crnogorka Danka Kovinić večeras traže šansu u završnoj rundi kvalifikacija

Australijan open samo što nije počeo (ako se ne računaju kvalifikacije koje su u toku), a danas je na redu bilo izvlačenje parova glavnih žrebova, pa se već sada zna ko će s kim u prvom kolu, ali i ko su sve potencijalni protivnici u narednim rundama.

Izabrane vesti

Analiza muškog deo žreba, u kojem Novak Đoković na startu prvog grend slema sezone kreće preko kvalifikanta, već je na stranama MOZZART Sporta, pa je red da "bacimo oko" i na lepšu polovinu Australijan opena u kojoj Srbija zasad ima samo jednu predstavnicu Aleksandru Krunić. Iskusna Dejvis kup reprezentativka u prvom kolu ukršta rekete za Zarinom Dijas od koje je izgubila u oba dosadašnja susreta. Kazahstanka iz Almatija, kojoj je 25 godina trenutno je 98. na WTA lestvici, dok je naša Moskovljanka 60. Pobednica ovog susreta ide na bolju iz odmeravanja 21. nositeljke, Kineskinje Ćijang Vang i 102. na svetu, Francuskinje Fione Fero.

KOMPLETAN WTA ŽREB AO 2019

Postoji mogućnost da dobijemo još jednu teniserku u glavnom žrebu, a to bi mogla da bude Ivana Jorović. Mlada Čačanka se u jednom od finala kvalifikacija prvi put u karijeri sastaje večeras sa 22. godišnjom Harijet Dart. Srpkinja je trenutno 117. na svetu, dok je njena protivnica 132. na WTA listi, ali je odlično odigrala nedavno u Brizbejnu gde je takođe kroz kvalifikacije stigla do drugog kola savladavši, između ostalih i nekada jednu od najboljih na svetu "našu" Nemicu, Andreu Petković, tako da možemo očekivati napeto odmeravanje u noći između četvertka i petka između njih dve.

U poslednje kolo kvalifikacija probila se i Crnogorka Danka Kovinić, a njoj će poslednja prepreka u ovom delu takmičenja biti talentovana i veoma snažna Natalija Vihljanceva. Ruskinja je trenutno 135. reket sveta, a najbolja igračica naše južne braće je 174. Kvota na 24-godišnjakinju iz Cetinja je 2,29 i smatramo da je to odlična prilika da se proba na nju.

Što se tiče glavnog žreba, mora se priznati da je dosta neizbalansiran, jer je u gornjem delu sadržan ipak veći kvalitet. Od prve teniserke sveta Simone Halep, preko Venus Vilijams sa kojom bi Rumunka mogla da ukrsti rekete već u trećem kolu, Darije Kasatkine, Garbinje Muguruze, Džoane Konte, Dominike Cibulkove, Serene Vilijams do Eline Svitoline. U tom delu žreba je nažalost i Aleksandra Krunić. U donjem delu glavna imena su Angelika Kerber, Kristina Mladenović, Karolin Garsija, Julija Gerges, Sloun Stivens, Marija Šarapova, Petra Kvitova itd.

KOMPLETAN ŽREB WTA KVALIFIKACIJA AO 2019

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Aleksandra KrunićAustralijan openIvana JorovićDanka Kovinićbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara