(©Reuters)
(©Reuters)

Zvanično: Viktor Troicki novi je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.20. | 14:49

Trenerski debi imaće najverovatnije na ATP kupu, koji je osvojio kao igrač

Upravni odbor Teniskog saveza Srbije je na sednici održanoj 16.decembra 2020. na osnovu predloga komisije za izbor Dejvis kup selektora doneo jednoglasno odluku da se za novog selektora u narednom četvorogodišnjem mandatu imenuje Viktor Troicki. Predsednik i Upravni odbor su se zahvalili Nenadu Zimonjiću na dosadašnjoj saradnji i postignutim rezultatima.

Troicki je na takmičarskoj profi sceni od 2003. godine. Najbolje rangiran u singlu bio je 6. juna 2011. godine kada je držao 12. poziciju, a trenutno je na 201. mestu. U dublu je 221 igrač sveta, a najbolji plasman zabeležio je u oktobru 2010. kada je bio 49. na ATP listi.

Izabrane vesti

Viktor Tricki je sa reprezentacijom Srbije osvojio sve što se osvojiti može. Troicki je bio član reprezentacije koja je 2010. godine trijumfovala u Dejvis kupu, a upravo je Viktor Troicki doneo pobednički poen našoj zemlji. Savladao je Francuza Ljodru trećeg dana takmičenja u finalnom meču, u poslednjem petom setu. Sa Dejvis kup reprezentacijom Srbije je kao igrač osvojio i Svetski kup u Dizeldorfu u dva navrata – 2009. i 2012. godine, kao i ATP kup u Australiji 2019. godine.

Talenat, kvalitet, upornost, veliki rad i vera u sebe doveli su Troickog do članstva u eliti svetskog tenisa i lansirali ga na 12. poziciju ATP liste 2011. godine. Za Dejvis kup tim Srbije debitovao je u Moskvi 2008. u prvom kolu Svetske grupe protiv reprezentacije Rusije. Odigrao je 40 mečeva pod zastavom Srbije i ostvario 24 pobede uz 16 poraza.

Prvi proboj na ATP takmičenjima napravio je 2006. na turniru u Tokiju, iste godine osvojio je čelindžer u Darvadu i „fjučers“ u Emiratima. Prvo ATP finale obezbedio je u Vašingtonu 2008, gde je pobedio Amerikanca Endija Rodika, a u završnici je zaustavljen od Argentinca Huana Martina Del Potra. Na prvu ATP krunu Viktor nije dugo čekao. Osvojio je sa Nemcem Kasom u dublu u Bangkoku. Usledilo je dvostuko finale u Moskvi i prva ATP titula, ali sada i u singlu. Troicki se tako upisao među besmrtnike ATP tura. Poslednje sezone bile su obojene povredama, time i rezultatskom stagnacijom.

Od Međunarodne teniske federacije dobio je nagradu za sve zasluge i učešća u Dejvis kup takmičenju. Od naših tenisera ovu nagradu pre Viktora dobili su Novak Đoković, Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić i počasni predsednik TSS, Slobodan Živojinović.


tagovi

Dejvis kup tim SrbijeViktor Troicki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara