Zverev je mala maca, a Novak ponovo Broj 2!

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.10.18. | 11:44

Đoković, na svom jubilarnom 1.000 meču na turu za okruglo sat vremena pregazio Nemca u polufinalu šangajskog mastersa i sada čeka Federera ili Ćorića

Novak Đoković je nastavio sa bravuroznim partijama na mastersu u Šangaju probivši se, čini se bez imalo muke do svog osmog finala na ovom takmičenju koje se igra u hali na tvrdoj podlozi za nagradni fond od preko sedam miliona dolara.

Nole, koji je tri puta podizao pehar ovog prestižnog turnira, savladao je, tačnije ponizio za samo sat vremena igre Aleksandera Zvereva u dva seta rezultatom 6:2 i 6:1. On je time potvrdio i povratak na drugo mesto ATP liste pošto će preskočiti Rodžera Federera u ponedeljak. 

Izabrane vesti

Prvi je do brejka dođao naš as u prvom setu povevši sa 4:2, a onda je dodao još jedan za laganih 6:2. Tu je slomio duh mladom, ali veoma nervoznom Nemcu koji je krenuo sa njegovim čuvenim bacanjem reketa. Mnogi bi rekli da je to reakcija razmaženog deteta, ali je ipak shvatljivo pošto ga je Novak bukvalno "vratio u prvi razred". Peti reket sveta nije znao šta mu je činiti, jer je naš as delovao bukvalno nepobedivo. Možda je Srbin bio nadahnut i podatkom da mu je ovo bio jubilarni 1.000 meč na turu, a prvi je odigrao davnog aprila 2004. kada je u Dejvis kupu igrao meč bez važnosti i savladao Janisa Skorderisa sa 6:2 i 6:2. 

Plasmanom u finale Đoković je obezbedio 600 ATP poena i 667.115 dolara, a ukoliko pobedi sledi mu "hiljadarka" i 1.360.560 $. Drugo polufinale igraju aktuleni šampion, Rodžer Federer i mladi Zagrepčanin Borna Ćorić.

FOTO: Action Images


tagovi

Aleksander Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara