aktuelno

vest

0

Marjanoviću i Đurkoviću novi mandati u RSS-u

12.09.2012 17:38 | Beta

Ukupno 60 delegata dalo je Marjanoviću nov mandat, kao i dosadašnjem generalnom sekretaru Božidaru Đurkoviću, koji je, međutim, najavio povlačenje sa funkcije posle Svetskog prvenstva 2013

Veličina slova A A A

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović ponovo je danas izabran na tu funkciju na Izbornoj skupštini u Aranđelovcu.

Ukupno 60 delegata dalo je Marjanoviću nov mandat, kao i dosadašnjem generalnom sekretaru Božidaru Đurkoviću, koji je, međutim, najavio povlačenje sa funkcije posle Svetskog prvenstva 2013.

Marjanović je kazao da RSS nije ni jedan dan bio u blokadi i da je visoko rangiran u Evropi i svetu.
"Postoje stvari koje treba da uradimo, a to su dobijanje kuće rukometa, kao i objekta u Beogradu koji ce biti centar za odigravanje evropskih utakmica. Jedna od stvari je i izrada strategije razvoja rukometa", rekao je Marjanović delegatima.

Predsednik RSS kazao je da su sledeći ciljevi plasman muške i ženske selekcije na Olimpijske igre u Riju, kao i da se tri četvrtine mlađih kategorija plasira na svoja prvenstva. Marjanović je kazao i da treba da se nastavi reforma sistema takmičenja i osavremeni rad kancelarije.

Đurković je kazao da će se posle SP za muškarce u Španiji 2013. povući iz ličnih razloga.
"Malo sam se umorio. Naredne godine će biti 14 godina od kada sam na ovoj funkciji. Iz ličnih razloga ću se povući posle EP za žene i SP za muškarce. Savez je dostigao visok nivo, ali mora se i dalje raditi da bismo bili još bolji", rekao je Đurković.

Novi Upravni odbor RŠ cini 18 clanova, a to su: Borislav Perović, Sinisa Lazić, Ivan Stanković, Milan Đukić, Vitomir Vučković, Zoran Stanojević, Aleksandar Blagojević, Dragica Đurić, Vladimir Novaković, Jovica Pavlović, Goran Topalović, Drago Meničanin, Zoran Pašić, Stavro Rašković, Ljubiša Sudimac, Nenad Jankov, Miodrag Solević i Saša Pavlov.

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

Kalinić: Ibica je moja

„Teodosić mora da plati ono što duguje, boleće ga, ali će preživeti“, poručio sjajni krilni...

Uloguj se putem Facebook naloga Uloguj se putem Google+ naloga
ili
Zaboravljena lozinka