kladionica

vest

2

Monakov juriš na najtalentovaniju decu Evrope i laka lova za Ajaks

07.01.2017 13:58 | mozzartsport.com

Franko Antonuči se seli u Kneževinu

Veličina slova A A A

Dmitri Ribolovljev odavno je shvatio da Monako jednostavno nije toliko popularan klub da bi mogao da se porva sa najvećima. Uefin finansijski fer plej za Kneževe znači previše ograničenja. Otud se gazda kluba mudro okrenuo najtalentovanijim fudbalerima i upravo upecao novog kapitalca. Iz Ajaksa dolazi Franko Antonuči, U17 reprezentativac Belgije.

Reč je o vezisti od koga je Ajaks mnogo očekivao, ali nije mogao da odoli brzoj zaradi, pošto je Antonučija pre godinu i po dana doveo iz Anderlehta za 500.000 evra, a sada ga prodao za obeštećenje od 2.500.000 do 3.000.000.

Pritom, ukupna cena bi mogla drastično da naraste u zavisnosti od bonusa, odnosno Antonučijevog učinka na stadionu Kralj Luj drugi, a holandski gigant je zadržao i procente od naredne prodaje mladog fudbalera. Na tome je insistirao Mark Overmars.

Antonuči je insistirao na odlasku. Belgijski mediji čak pišu da je pretio i odlaskom bez obeštećenja kad mu ugovor istekne.

Sad je samo pitanje da li će uspeti da zaradi Monaku, kao što su to već učinili Antoni Marsijal, Levin Kurzava, Janik-Fereira Karasko...

(FOTO: Action Images)

poslednji komentari2
David

| 07.01.2017 14:36

Monako je uvek bio gotivan klub, sa uspesima i bogatom istorijom, samo slepci ga nazivaju plasticnim klubom jer su u jednom trenutku kupili nekoliko skupih pojacanja. Trenutno imaju tim sa najvise potencijala u Evropi uz Dortmund.

A

| 07.01.2017 14:20

Monako jedan od gotivnijih klubova

prikaži sve

ostale vesti

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka