kladionica

vest

37

Nova ludorija u domaćem fudbalu: Pazarci ne razumeju srpski jezik?!

17.02.2017 11:10 | mozzartsport.com, Sportski žurnal

Čelnici kluba sa Jošanice našli način da odlože suspenziju disciplinskih organa FSS-a

Veličina slova A A A

Prolećna polusezona u Superligi počinje danas, a kako da joj se ne obradujemo kada već imamo i prve zanimljive vesti za rubriku verovali ili ne. Naravno, opet su u pitanju propisi FSS-a i takmičarskih organa koji su još jednom zaobiđeni i izigrani od strane klubova, istina ovaj put na sasvim legalan način. 

Naime, prema pisanju Sportskog žurnala, Novi Pazar i Borac iz Čačaka pronašli su “rupe” u propisima, odnosno mogućnost da registruju nove igrače uprkos zabrani od strane Disciplinske komisije FSS-a zbog dugovanja prema bivšim igračima i trenrima koja nisu izmirena.

Posebno su snalažljivi bili Pazarci, koji su juče uputili neobičan zahtev Komisiji za žalbe da im se na “njihovom” bosanskom jeziku dostavi odluka Disciplinske komisije FSS-a, s obzirom na to da, kako kažu, dobijenu na srpskom jeziku nisu razumeli. Očigledno je upravu Novog Pazara neko dobro posavetovao šta da radi jer po Ustavu Republike Srbije imaju pravo da traže odluku na “svom” jeziku.

MOZZART KVOTE: Crvena zvezda - Novi Pazar: 1 (1,15), X (7,50), 2 (13,0)

Ukoliko njihova žalba bude prihvaćena to znači i da odluka Disciplinske komisije FSS ide van snage i da fudbaleri sa Jošanice sutra u najjačem sastavu gostuju na Marakani protiv Crvene zvezde. Za FSS je s druge strane to novi trošak, jer sada mora da nađe prevodioca na bosanski jezik koji treba da napiše novo rešenje o zabrani registrovanja fudbalera za FK Novi Pazar, piše Žurnal. A pošto će to da potraje, a Novi Pazar posle ima pravo još i na žalbu, proćiće izgleda još mnogo nedelja dok konačna odluka o zabrani transfera FSS-a stupi na snagu, pa će Pazarci verovatno tek na leto iskusiti ovu suspenziju.

Pored čelnika Novog Pazara i funkcioneri Borca iz Čačka su bili snalažljivi. Oni su se žalili da od Disciplinske komisije FSS-a nisu dobili jedno od dva rešenja u zatražili da im se dozvoli novo pravo na žalbu zbog neuredne dostave pošte.

MOZZART KVOTE: Borac Čačak - Bačka: 1 (2,05), X (3,05), 2 (3,80)

S obzirom na to da je uvidom u njihovu delovodnu knjigu utvrđeno da jedno rešenje nije stiglo u klub sa Morave, automatski je ukinuta klauzula o pravosnažnosti odluke, dok ne prođe žalbeni postupak. Baš kao i Pazarci i Čačani će iskoristiti taj vakuum i registrovati nove fudbalere za sutrašnji meč sa Bačkom.

(FOTO: Star Sport)

poslednji komentari37
Vasa V.

| 17.02.2017 23:59

tuzno i ruzno,Pazar se snasao i po zakonu reagovao i to vam ne valja,Borac nije uzeo pismo i to je uredu....posto vecina misli da je ceo svet protiv Srba i da je sve uperno protiv nas,samo da znate ako Srbin iz BiH dobije zvanicno nekqkvu presudu na bosnjackom ima isto pravo da je vrati i trazi prevod isto je i u Hrvatskoj i jos nekim drzavama .u Nemackoj naravno nemam pravo ali imaju nrki drugi narodi,i u celoj Evropi je tako...NP je samo naso rupu u zakonu bas kao i Borac ,a za te rupe je odgovoran FSS jer je to morao drugacije da resi...

Filip K.

| 17.02.2017 23:59

Ako ovo uspe Novom Pazaru to je živa sramota i dokaz da smo banana država. Unitar Srbije, sve što je poslato na srpskom ima pravnu vrednost a ko ne razume neka plati iz svog džepa prevodioca da mu prevede. Nisu državni organi uopšte dužni da pišu ljudima na "njihovim jezicima" nego su upravo svi dužni da razumeju srpski jezik u Srbiji.

prikaži sve

ostale vesti

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka