kladionica

vest

20

Sale: Ja sam odlučio da Teo ne igra! Nisam odustao od Pefija, ubeđujem ga...

22.09.2017 13:06 | mozzartsport.com

"Nekoliko stvari je nedostajalo za titulu. Pre svega, još jedan dan odmora koji su imali Slovenci. Mnogi to neće razumeti, ali oporavak igrača je ključan na ovakvom turniru", poručio selektor Srbije

Veličina slova A A A

Prašina se spustila, utisci slegli. Odtugovali smo poraz u finalu Evrobasketa i proslavili srebro. Podvučena je crta, izanalizirano sve što je trebalo. Posle svega toga selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević u opširnom intervjuu za Nin izneo je jedan zanimljv detalj koji do sada nije bio poznat, a tiče se kapitena Miloša Teodosića.  

Naime, Sale Nacionale kazao je da Teo nije na svoju inicijativu izostao sa Evropskog prvenstva, već da je konačnu reč dao on lično.  
"Odluka je bila moja! To sad prvi put javno kažem. Nisam hteo da se krijemo iza njega, a on nije bio dovoljno spreman. Moramo da vodimo računa i o zdravlju igrača, trebaće nam još. Rekao sam mu da preskoči ovo takmičenje i preuzeo odgovornost na sebe. Složio se i bio zahvalan, razumeli smo se", rekao je između ostalog Đorđević

Jedna od neizostavnih tema, naravno, bilo je i veliko finale sa Slovencima. Jurili smo prvo zlato od 2002. i nažalost - nismo uspeli. 
"Nekoliko stvari je nedostajalo za titulu. Pre svega, još jedan dan odmora koji su imali Slovenci. Mnogi to neće razumeti, ali oporavak igrača je ključan na ovakvom turniru. A taj jedan dan znači mnogo. Drugo, da smo imali samo Stefana Markovića ili Nikolu Kalinića, verujem da bi bila druga priča".  

Mnoge će obradovati činjenica da Sale Đorđević još veruje u povratak Markovića u nacionalni tim.
"Pokušao sam da ubedim Markovića i sada, vidim da mu je srce u reprezentaciji. Svaki dan mi je slao poruke. Još nisam odustao od njega, pokušaću ponovo", zaključio je selektor Srbije. 

Kompletan intervju sa Aleksandrom Đorđevićem čitajte u štampanom izdanju NIN-a koje možete kupiti na svim trafikama

(foto: MN Press)

poslednji komentari20
ti si odlucio

| 01.10.2017 12:29

da igraju bircevic, macvan, gagili.. da maltretiras bobija i kuzmica.. svasta si ti odlucio, ali pogresno.

ZEZDASs

| 23.09.2017 11:29

@ Zvezda plus idea ti si pi****a i mozes samo sve te igrace sto si ih nabrojao da oralno zadovoljis!

prikaži sve

ostale vesti

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka