kladionica

vest

4

Širenje giganta: Red Bul stiže u Đenovu!

21.04.2017 10:38 | mozzartsport.com

Ipak, teško je očekivati da će klub koji je pisao istoriju fudbala na Apeninima biti spreman da se odrekne sopstvenog identiteta

Veličina slova A A A

Gigant se širi i stiže na Apenine! Nakon što je napravio izuzetne rezultate sa Salcburgom, Lajpcigom i Njujorkom, austrijski gigant Red Bul očigledno je rešen da svoju fudbalsku priču proširi i na Čizmu. Prema pisanju italijanske Republike, odnosno njenog izdanja u Đenovi, vlasnik najpoznatije kompanije za proizvodnju energetskog pića, Ditrih Matešic, zaiteresovan je za kupovinu većinskog dela akcija najstarijeg aktivnog kluba u italijanskom fudbalu .

Zvaničnih potvrda još nema, ali se priča kako će sadašnji predsednik Đenove Enriko Preciozi uskoro doneti odluku o prodaji, a Matešic je navodno zadužio jednu advokatsku kancelariju u Milanu da proveri sve potrebne informacije u vezi sa kupovinom.

Kako pišu Italijani, osnovni, a možda i nepremostiv problem, bi mogla da predstavlja činjenica što austrijski tajkun od svakog svog novog kluba zahteva promenu naziva, pa bi tako novi klub verovatno morao da nosi ime Red Bul Đenova, čak i da menja vlastite boje.

Teško je očekivati da će klub koji je pisao istoriju fudbala na Apeninima biti spreman da se odrekne sopstvenog identiteta.

(FOTO: Action images)

poslednji komentari4
@ kutija pomade

| 21.04.2017 12:39

Drugo je kad ti vlasnik preuzme klub i ulaze u njega a drugo je kad ti promeni identitet kluba boje grb sve! Bez para danas nazalost nemoze

Kutija P.

| 21.04.2017 12:07

Nisu oni,kao dva kluba iz milana,da se prodaju za saku dolara! Respekt za Djenovu!

prikaži sve

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka