kladionica

vest

56

Tri Muslinova uslova za Sergeja Milinkovića Savića

12.10.2017 09:07 | Informer, Blic

Jedan očigledno ne ispunjava

Veličina slova A A A

Opštenarodno veselje u Srbiji, ali u prirodi je svakog čoveka da uvek želi da bude još bolji no što je trenutno, a po mnogima fudbalska reprezentacija Slavoljuba Muslina tu nijansu dobila bi pozivanjem Sergeja Milinković Savića u nacionalni tim. I jasno je da je pored dobrih igara, vezista Lacija jedna od tema koja se sama nameće u postkvalifikacionim razgovorima sa selektorom Orlova.
"Sergej konkuriše za Svetsko prvenstvo, kao i ostlai. On je dobar igrač i tu nema ništa sporno. Ne vidim razlog zašto se moja kompetentnost stavlja pod znak pitanja, a dokazao sam rezultatima da je moj izbor dobar i kad je reč o sistemu i o igračima koje sam pozivao. Kad saradnici i ja budemo procenili da Sergej treba da dobije poziv, dobiće poziv. Kod mene tri stavke odlučuju da li će igrač biti u reprezentaciji: fudbalski kvaliteti, uklapanje u tim u igračkom smislu i uklapanje u kolektv kao osobe. Kad bude ispunjavao sve tri, zvaću ga", kaže Muslin u intervjuu za Informer.

Na konkretno pitanje koji to uslov Sergej trenutno ne ispunjava Muslin odgovara diplomatski.
"Ne mogu da vam kažem. Verovatno nešto ne ispunjava, čim nije pozvan".

Ne krije ipak da će biti nekih promena u timu, odnosno da će dvojica ili trojica iskusnijih igrača morati da ustupe mesto mlađima s obzirom da i u ovom sada sastavu ima fudbalera koji zbog godina verovatno neće igrati u sledećem kvalifikacionom ciklusu. O tome za Blic...
"Priključio bih nekoga (iz mlade reprezentacije) i ranije, međutim, problem mi je predstavljalo to što se njihovi mečevi poklapaju sa našim. Ali evo, otkriću vam, Andrija Živković, da nije bio potreban mladoj reprezentaciji sigurno bi bio u seniorskoj".

Podseća selektor da su i za A tim već igrali ili barem sa njim trenirali i Marko Grujić, Nemanja Maksimović i Saša Lukić. Svi oni imaće priliku da se u narednom periodu dokažu Muslinu.

(FOTO: Star Sport)

poslednji komentari56
Dejan K.

| 13.10.2017 21:52

Mi Srbi smo poznati po izmisljanju tople vode

Milenković M.

| 13.10.2017 10:37

Ne plaća tebi reket, zato ne igra. Bitno da ti igra Rukavina, slepče

prikaži sve

ostale vesti

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka