kladionica

vest

4

U ženskom tenisu ukidaju treći set?!

03.10.2016 18:19 | mozzartsport.com

"Nešto moramo da menjamo. U početku će, znam to, biti nesuglasica, mnogi će se protiviti, ali onda će uvideti da je to jedino rešenje"

Veličina slova A A A

Čelnici ženske teniske organizacije (WTA) razmišljaju kako da skrate mečeve i šta da urade kako bi povratili interesovanje za ženski tenis koje je u evidentnom padu već godinama. 

Svetski mediji danima već spekulišu šta bi sve moglo da se menja čak i upravilima igre, a svakako najradikalniji potez bio bi ukidanje trećeg seta, o čemu je takođe bilo govora. Direktor WTA Stiven Sajmon kazao je da je prevashodni cilj da dueli teniserki budu svedeni na na maksimum 90 minuta.
"To će nam mnogo pomoći prilikom prenosa. Zadržaće navijače na njihovim sedištima jer će biti dinamičnije. Nešto moramo da menjamo. U početku će, znam to, biti nesuglasica, mnogi će se protiviti, ali onda će uvideti da je to jedino rešenje ukoliko hoćemo boljitak", izjavio je Sajmon.

On je, kao što rekosmo, najdalje otišao kada je rekao da se razmišlja o ukidanju trećeg seta i uvođenju takozvanog supertaj-brejka koji odlučivao o pobhedniku ukoliko bude 1:1. Još nije definisano kako bi se taj super taj-brejk igrao...

(foto: Action Images)

poslednji komentari4
Portista

| 04.10.2016 14:32

Dati im da igraju na 3 gema i naravno jednako para kao muskarcima...

gro

| 03.10.2016 20:58

mozda je ipak najbolje da igraju do deset. i da, nek promjena bude na pet.

prikaži sve

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka