kladionica

vest

2

UEFA licence: Tri kluba dobila, Zvezda i Partizan nisu... Još

21.04.2017 10:43 | mozzartsport, žurnal.rs

Danas, možda, konačna odluka, vise Radnički i Mladost

Veličina slova A A A

Prijavilo se 12, a prošla su, zasad, samo tri kluba! Komisija za licenciranje Fudbalskog saveza Srbije izdala je dozvole za učešće u međunarodnim kupovima Voždovcu, Napretku i Čukaričkom, koji su bez većih problema prošli stroge kriterijume UEFA i ukoliko izbore plasman preko prvenstva ili kupa (Brđani su u polufinalu) od leta će predstavljati našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Petočlana komisija je utvrdila da je najčistija sistuacija bila u Voždovcu, odnosno da su Zmajevi, kako piše Sportski žurnal, „zadovoljili sve kriterijume, uključujući i vrhovni, finansijski, pa komisija u prvom stepenu nije imala većih nedoumica“.

Minimanle kriterijume ispunjava stadion „Mladost“, što je u kombinaciji sa isplaćenim dugovima prema poveriocima stavilo Napredak u krug klubova koji su dobili licencu i sad samo od ekipe Vuka Rašovića zavisi da li će stići do evropske scene. Do nje kroz prvenstvo ne može Čukarički, jer igra u plej-aut, ali može da ima šansu ukoliko se preko Crvene zvezde domogne finala Kupa Srbije, pošto - konstatuje Žurnal - nije sporan kao „jedini privatni superligaš u Srbiji“.

A šta je sa ostalima?
Vojvodina bi, kako se priča, danas trebalo da dobije dozvolu za učešće u evropskim kvalifikacijama, a uistom paketu mogla bi da se nađu i naša dva najbolja kluba, Crvena zvezda i Partizan“, nagovestio je Sportski žurnal, uz napomenu da lučanska Mladost i niški Radnički nisu ispunili finansijske i infrastrukturne kriterijume,.

Prvostepena komisija danas bi trebalo da saopšti i zvanično ko je dobio licence za takmičenja pod okriljev UEFA.

(FOTO: Star sport)

poslednji komentari2
Zvezdas 85

| 21.04.2017 12:17

Jesam zvezdas ali sramotanje da jedan cukaricki, vozdovac..... Dobiju pre licencu od velike zvezde i partizana to samo govori gde je nas fudbal........

marko

| 21.04.2017 11:09

Steta za Mladost a bice cetvrti mogli su kvalifikacije za le.

prikaži sve

ostale vesti

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka