aktuelno

vest

19

UEFA odlučila: Za Italijane, Engleze, Špance i Nemce više nema kvalifikacija za LŠ, određeni novi termini utakmica, za naše klubove lakši put do Lige Evrope...

09.12.2016 20:22 | mozzartsport.com

Ubuduće će pola učesnika grupne faze Lige šampiona biti iz samo četiri zemlje

Veličina slova A A A

Izvršni komitet UEFA zasedao je danas u Nionu i doneo neke odluke koje su najavljivane prethodnih meseci. Najvažnije stavke kao po običaju odnose na Ligu šampiona.

Takođe po običaju, najviše razloga za zadovoljstvo imaće najveći.

Četri najjače lige u Evropi po koeficijentu od 2018. godine imaće sve svoje predstavnike direktno u grupnoj fazi takmičenja. Dakle, za njih više nema kvalifikacija. To takođe znači da se četvrti na toj tabeli (a to je trenutno Italija) pridružuje Španiji, Nemačkoj i Engleskoj, te da će te četiri države imati po četiri kluba u grupama, što daje ukupno 16 ekipa, ili tačno polovinu učesnika.

Do sada su prve tri zemlje na UEFA rang listi nacionalnih koeficijenata davale po četiri predstavnika (tri direktno), a četvrti tri (dva direktno). 

Laković treći čovek Uefe!

Još jedna važna izmena kada je Liga šampiona u pitanju svakako su promene termina. Odlučeno je da dve utakmice u utorak i dve utakmice u sredu počinju u 19.00, dok će sve ostale kretati u 21.00. Traadicionalni termin od 20.45 izbacuje se iz upotrebe.

Važna informacija i za šampione takozvanih mali zemalja. Njima će put do Lige Evrope od 2018. biti značajno olakšan. Svi oni koji budu eliminisani u kvalifikacijama za Ligu šampiona takmičenje i dalje nastavljaju u LE, ali će sada za njih biti napravljena posebna "putanja" do grupne faze, pošto će moći da se sastanu samo sa prvacima slabijih liga, odnosno ekipama ravnim sebi. 

Izvršni komitet UEFA doneo je još nekoliko važnih odluka. Recimo, domaćin finala Lige Evrope 2018. godine biće Lion, dok će Italija ugostiti najbolje mlade reprezentacije Evrope 2019.

poslednji komentari19
preljep

| 10.12.2016 15:06

20 i 45 to je taj termin najbolji moguci ikada ja ne znam sta rade ovi pacovi iz uefe

MyMili1234

| 10.12.2016 09:48

polako ali sigurno fudbal gubi draž, ej u 7 i 9 utakmice, kakva kardinalna greška, ne mogu da vjerujem šta su odlučili, bruka

prikaži sve

ostale vesti

najnovije vesti

najviše komentara

Kada napad stane

Zvezda je na poslednja tri meča (ne računajući produžetak protiv Olimpijakosa) u proseku davala...

najčitanije vesti

Kada napad stane

Zvezda je na poslednja tri meča (ne računajući produžetak protiv Olimpijakosa) u proseku davala...

Uloguj se putem Facebook naloga Uloguj se putem Google+ naloga
ili
Zaboravljena lozinka