vest

0

Vujošević: Duda nije zaboravio košarku za tri meseca

13.09.2012 11:33 | Sportski žurnal

Trener Partizana smatra da se vodi kampanja protiv selektora

Dule Vujošević, trener košarkaša Partiazana, osrvnuo se na igre reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za EP u Sloveniji i dao je punu podršku selektoru Dušanu Ivkoviću.

"Ivković je pre samo tri meseca osvoji Evroligu i proglašen je za najboljeg trenera u elitnom takmičenju. Sigurno nije za tri meseca ostario i zaboravio košarku, kako se naglašava u kampanji koja se pokreće u pojedinim medijima i koja odnekle mora da je vođena. Duda je pristao da 2008. vodi reprezentaciju kad je to bilo rizično. Prerano je napravio uspeh, koji je mnogima dao pogrešnu sliku o vrednostima. Neki su previsoko poleteli nemajući dovoljno energije za visok let", u svom stilu je rekao Vujošević koji je dodao i sledeće.

"Jesmo se plasirali na EP, ali ne na način koji obećava veliku budućnost. Očigledno je da su pojedini igrači izgubili pravi odnos prema reprezentaciji, istovremeno postali i preosetljivi za kritiku iako se bave javnim poslom. Siguran sam da je Dušan Ivković, najuspešniji selektor reprezentacije, apsolutno prepoznao uzroke bledih partija i da će naći adekvatna rešenja. On je najbolje rešenje za Srbiju kad je u pitanju šampionat u Sloveniji, bilo kakvi ukusi pojedinaca i čudni kriterijumi nisu dobri za srpsku košarku. Predsednik Đilas je pre par meseci odradio izvanredan posao kad je sa svojim saradnicima ubedio Ivkovića da ostane na kormilu reprezentacije. Porazi su mnogima, koji su pre toga ćutali, dali pravo da se čuju, ali oni daju sliku kakav je ko karakter", zaključio je Vujošević.

(FOTO: MN Press)

komentari

Vlada
13.09.2012 15:19
Kaze da SMO se plasirali ali na nacin koji ne obecava... Koji MI? Njegova reprezentacija se plasirala sa skorom 10:0 koji itekako obecava... Neka komentarise reprezentaciju svoje zemlje koja je ostvarila bolji rezultat nego kada ju je on vodio sa sve Pekovicem u sastavu a nas neka pusti na miru.
Goran
13.09.2012 13:50
Ovaj o svemu mora da grokce. Pokazao se kao uspesan selektor pa sad sa punim pravom prica o drugima....
0 komentara

DOBAR JE MALI: Munir el Hadadi!

Ovaj 18-godišnji Španac marokanskog porekla je apsolutno otkriće „male“ Lige šampiona. Na debiju je postigao dva gola protiv Ajaksa, takmičenje završio kao prvi strelac sa 11 pogodaka i sedam asistencija u 10 mečeva. Ukupno je odigrao 703 minuta

najnovije vesti

iz drugog ugla

srpski sinovi

prelazzi

PRELAZZI: Lude Šeširdžije

Luton je na Vembliju 1988. doživeo vrhunac, ali je pad bio bolan. Ne baš strmoglav, više je naličio na dugo propadanje oko kojeg se širi miris truleži

ludi tiket