kladionica

vest

5

Žorž Vea je predsednik države!

12.10.2017 14:05 | mozzartsport.com

Legenda Milana i nekada najbolji fudbaler sveta je konačno uspeo da pobedi na predsedničkim izborima

Veličina slova A A A

Ispisao je istoriju kao prvi Afrikanac koji je postao najbolji fudbaler na planeti, a danas je postao prvi fudbaler koji je postao predsednik svoje zemlje. Žorž Vea je pobednik predsedničkih izbora u Liberiji! Iako izborna komisija još nije potvrdila zvanične rezultate izbora, tamošnji mediji javljaju da Vea ima nedostižnu prednost…

Kucamo na vrata... Žorža Vee (VIDEO)

Slavni napadač Milana je upao u politiku čim je završio karijeru. U ratom razorenoj zemlji je vodio mnogo humanitarne misije, potom osnovao svoju stranku i 2005. kandidovao se na predsedničkim izborima. Iako je pobedio u prvom krugu, poražen je u drugom od Elen Džonson Sirlif koja je vladala sve do danas. Vei je tokom te kandidature najviše zamerano na nedostatku akademskog obrazovanja i neiskustva u politici. Potom je 2011. godine bio kandidat za potpredsednika, ali je opet poražen od Sirlifove.

Konačno, druga predsednička kandidatura i višegodišnja politička borba su ovoga puta urodili plodom. Dok se čeka zvanična potvrda izbornih rezultata, Vei već stižu čestitke sa svih strana sveta. Čestitali su mu nekadašnji saigrači Marsel Desai i Paolo Maldini putem društvenih mreža, a oglasio se i čovek koji ga je otkrio u Monaku - Arsen Venger.
“Želim da čestitam mom bivšem igraču Žoržu Vei koji je postao predsednik Liberije. Ne dešava se baš da vam bivši igrač postane šef države. Nadam se da će i kao predsednik imati onaj entuzijazam da radi i uči kao kada je bio igrač”, poručio je Venger.

A priču o Žoržu Vei i njegovom teškom odrastanju u ratnoj i korumpiranoj Liberiji možete da pročitate OVDE.

(FOTO: Action images)

poslednji komentari5
mali covek

| 13.10.2017 08:41

pa jos i crn

Heski H.

| 12.10.2017 15:44

jao kakva je to igračina bila, fizički je bio najimpresivniji igrač devedesetih, neopisiva snaga i brzina, ali je i tehnikom bio na nivou tehnički najboljih igrača tog vremena i uz sve to jako inteligentan. u kratko, bio je najkompletniji napadač od van bastenove penzije do kraja desetljeća, a i dan danas bih se usudio reći da je uz ronalda limu i van bastena najbolji špic ikad.
jedino što nije zabijao koliko i oni, ali mu je svaki gol bio spektakularan, onaj protiv verone je još uvijek jedan od najboljih koje sam vidio. a i valja napomenuti da nije izvodio penale.

sretno legendo, sve najbolje

prikaži sve

ostale vesti

najnovije vesti

najviše komentara

najčitanije vesti

ili
Zaboravljena lozinka