""
""

A šta kažete na Lacio u Ligi šampiona? Sergej i Lulić pakuju, preporođeni Ćiro puca rafalima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.03.17. | 22:41

Rimljani pobedili i u Bolonji

U većem delu sezone u Seriji A, neke stvari izgledaju kao izvesne. Naprimer, da će Juventus biti šampion, da će Roma i Napoli na preostala dva mesta koja vode do Lige šampiona, a da bi Milan ili Inter mogli možda da nekako zaprete Vučici i Napolitancima u borbi za drugi ili treće mesto.

Izabrane vesti

Međutim, Lacio je taj koji najopasnije preti gradskom rivalu i Napoliju. Lacio je taj koji bi mogao da bude otkriće sezone i da napravi rezultat iznad svih očekivanja. Možda i da dođe do Lige šampiona!

Lacijali su večeras nastavili sa sjajnim rezultatima. Pobedili su Bolonju na gostovanju sa 2:0 i zabeležili šesti trijumf na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima. Samo im se Milan provukao u tom periodu sa remijem... Uz put su izbacili Inter iz Kupa Italije, a u istom takmičenju su naneli žestok udarac Romi pobedom od 2:0 u prvom polufinalu.

Lacio igra zaista iznad svih očekivanja. Uz Juventus ima možda i najkonstantniju formu. Nema velike padove i crne serije. U većem delu sezone drži četvrtu ili petu poziciju na tabeli koje donose Ligu Evrope, ali ne odustaju ni od Lige šampiona. Roma im beži šest bodova, Napoli samo četiri... Ispred su Atalante, Intera i Milana.

Večeras su kao od šale savladali Bolonju za koju se mora istaći da je očajnoj formi. Junak pobede je bio dvostruki strelac Ćiro Imobile koji opet igra u velikoj formi. Došao je do 16 prvenstvenih golova. Podseća na dane kada ga je Zeman lansirao u Peskari ili kada je kod Venture u Torinu bio prvi strelac lige i naterao Borusiju Dortmund da ga kupi.

Prvi gol je bio hladnokrvna egzekucija glavom na centaršut Lulića. Drugi je postigao pošto je izašao sam na golmana posle sjajne asistencije Sregeja Milinković-Savića. Srpskom vezisti koji je igrao odlično je to bila šesta asistencija u Seriji A ove sezone.

SERIJA A - 27. KOLO:

Subota:

Roma - Napoli 1:2 (0:1)
/Strotman 89 - Mertens 26, 50/

Sampdorija – Peskara 3:1 (1:1)
/Fernandes 18, Kvaljarela 58, Šik 68 - Ćeri 32/

Milan - Kjevo 3:1 (1:1)
/Baka 24, 70, Lapadula 82pen - De Guzman 42pen/

Nedelja:

Atalanta – Fjorentina 0:0

Kaljari - Inter 1:5 (1:2)
/Borijelo 42 - Perišić 34, 47, Banega 39, Ikardi 67pen, Galjardini 88/

Krotone - Sasuolo 0:0

Empoli - Đenova 0:2 (0:1)
/Nčam 89, Hiljemark 90+3/

Torino - Palermo 3:1 (0:1)
/Beloti 73,76,81 - Rispoli 30/

Udineze - Juventus 1:1 (1:0)
/Zapata 37 - Bonuči 60/

Bolonja - Lacio 0:2 (0:1)
/Imobile 9, 74/

(FOTO: Action images)


tagovi

BolonjaĆiro ImobileEvropaItalijaLacioSenad LulićSergej Milinković SavićSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara