""
""

A zar je neko sumnjao? Delfini silni u četvrtfinalu i biće još silniji

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.08.16. | 18:34

Španci potopljeni s pola snage za polufinale - 10:7

Da se ne lažemo, bilo je onih koji su sumnjali, ali bilo je mnogo više onih koji su verovali da naši Delfini samo hvataju zalet i skupljaju snagu za najvažniji meč za turniru! Tako je i bilo! Srbija je bez po muke savladala Španiju 10:7 (3:1, 4:2, 0:2, 3:2) u četvrtfinalu olimijskog turnira i na fantastičan način nastavila nisku sjajnih rezultata srpskih sportista danas u Riju. 

Izabrane vesti

Da vas sada čujemo, ko je to sumnjao u naše vaterpoliste?

Počelo je sjajnim vestima sa rvačkih borilišta - Štefanek u četvrtfinalu, pa Štefanek u polufinalu, onda košarkašice i prava mala senzacija protiv Australijanki za prolaz među četiri, pa opet Štefanek - obezbeđena medalja. Davor u finalu. I evo sada, onako kako red nalaže - vaterpolisti u polufinalu. Perfektan dan za naše u dalekom Brazilu...

Izabranici Dejana Savića od danas su ponovo onaj moćan, nepobediv sastav. Ekipa koja, za sada, samo podseća na onu koja je poharala Evropu i svet ne tako davno, a nadamo se, ono pravo, onaj konačni bum tek će uslediti kada na red dođu borbe za medalje. 

Španci su nerešeno imali samo na početku utakmice (0:0) i u četvrtom minutu kada su uspeli da poravnaju na 1:1. Do kraja prvog dela sa dva pogotka Mandića Delfini su stekli dva gola viška i od tada sigurnu prednost nisu ispuštali, samo su je uvećavali, dozvoljavavši Šapncima tek pomalo da prodišu.

Na pauzu je naš tim otišao sa četiri gola prednosti (7:3), da bi u trećoj deonici usledila prva i jedina kriza na ovom susretu. Izgubili smo je sa 2:0. Ipak, to je bilo sve od naših rivala. Stefan Mitrović i Filip Filipović sa dva gola u prva tri minuta poslednje deonice rešavaju sve dileme oko pobednika. Tačku na i stavio je naš najefikasniji igrač danas, i kažu, budući svetski broj jedan - Dušan Mandić - 10:7. 

Četiri gola ukupno postigao je Mandić, dva puta u strelce su se upisali Filip Filipović i Stefan Mitrović, a po jednom Miloš Ćuk i Milan Aleksić

Srbija će u polufinalu  igrati protiv Italije, koja je savladala Grčku sa 9:5 i dala Delfinima šansu da joj se osvete za poraz u polufinalu Olimpijskih igara 2012. u Londonu.

(foto: Action Images)


tagovi

vaterpoloRio 2016Olimpijske Igre 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara