Adios Murinjo! Nisi više Poseban, nisi više nikome simpatičan! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.03.18. | 22:31

Sevilja pokazala da je tehnički superiorna u odnosu na ovaj Junajted - 1:2 na Old Trafordu

Kada je pomoću bunkera ukrotio Barsinu tika-taka, tamo negde u proleće 2010.godine, a potom trčao počasne krugove po Nou Kampu Žoze Murinjo je svima bio simpatičan. Ili bar dobrom delu fudbalskog sveta... Osam leta kasnije čuje se jedinstveni glas fudbalofila od Japana do Argentine:" Žoze Murnjo, ti više nisi ni Poseban, a još manje si simpatičan. Ti nekada veliki treneru postao si simbol velike dekadencije!"

Prosto, taktikom i defanzivom može da se živi jednu, možda i pet godina. Ali ne može čitavu deceniju ili na takav način obeležiti fudbalsku epohu. U večerašnjem trijumfu Sevilje na Old Trafordu (2:1) bilo je svega - najviše fudbalske pravde. Prosto, trijumfovao je tehnički talentovaniji tim koji se povremeno igrao fudbala, a nije samo želeo da se takmiči. Sevilja je vratila vreme na 2004.godinu kada je Porto predvođen, kakve li ironije, Žozeom Murinjom servirala istu vrstu frustracije na Old Trafordu.

Izabrane vesti

Ovaj Mančester nije hrabar kkakav je bio decenijama unazad, niti je posebno kvalitetan kao u eri ser Aleksa Fergusona. Obrijan je rukom snalažljivog rezerviste Andalužana Ben Jedera. Sve pohvale za Sevilju i toliko osporavanog Vinčenca Montelu... Prosto, zaslužili su prolaz među osam najboljih, posebno kada se na sve viđeno večeras doda da je De Hea spašavao kožu Junajtedu na Sančez Pishuanu.Kada su u prvom minutu, odmah nakon što je lopta krenula sa centra, igrači Sevilje razmenili četiri tačna pasa videlo se da je pred Žozeom Murinjom vraški težak zadatak.

Da će patiti protiv na papiru slabijeg, ali objektivno tehnički nadmoćnijeg rivala. Nije možda Sevilja briljirala, ali nije ni posustala, niti je izašla iz šina u šahovskoj partiji kakvu je želeo Žoze Murinjo. U redovima Mančestera sve se svelo na prodor Lingarda, da bi od početka drugog poluvremena Sevilja krenula u frontalne juriše... Lako su gosti ulazili u poslednju trećinu terena, lako su i napravili šansu Koree koju je neutralisao sjajnim startom Bejli.

Međutim, bio je to jasan znak nevolje za navijače Junajteda. Osećalo se u vazduhu da Sevilja može da povede i zada veliki udarac engleskom velikanu. Osećalo se, a potom se videlo: Sarabija je klasičnim španskim pasom, onim ispod zemlje, spojio sa golom Ben Jedera koji je izbegao Bajija i pogodio prvi ugao. Ništa to nije mogao De Hea.

Mančester ni tada nije krenuo u totalnu ofanzivu. Okidač je bila velika gužva koja se završila autogolom De Hea, mada je sve zamesio Ben Jeder. Tek posle toga Murinjo je sa svog lica želeo da spere ljagu sa lica. Bilo je i kasno za nešto više, osim za počasni pogodak Lukakua.


MANČESTER JUNAJTED - SEVILJA 1:2 (0:0)  
/Lukaku 84 - Ben Jeder 74 i 78/

Stadion: Old Traford
Sudija: Dani Makeli (Holandija)
Gledalaca: 69.000

MANČESTER JUNAJTED (4-2-3-1): De Hea - Valensija (od 77.Mata), Baji,Smoling, Jang - Felaini (od 60.Pogba), Matić - Lingard (od 77.Marsijal), Aleksis, Rašford - Lukaku;

SEVILJA (4-2-3-1) Serhio Riko - Merkado, Kjer, Lengle, Eskudero - Banega, N'Zonzi - Sarabija, Vaskez (od 88.Pizaro), Korea (od 89.Geiz) - Murijel (od 72. Ben Jeder).


LIGA ŠAMPIONA - 1/8 FINALA

Juventus - Totenhem 2:2, 2:1
Bazel - Mančester Siti 0:4, 2:1
Porto - Liverpul 0:5, 0:0
Real Madrid - Pari Sen Žermen 3:1, 2:1

Utorak:
: Mančester Junajted - Sevilja 1:2 (0:0) (prva utakmica 0:0) 
/Lukaku 84 - Ben Jeder 74 i 78/

 Roma - Šahtjor 1:0 (0:0) (prva utakmica 1:2)
/Džeko 52/

Sreda:
20.45: Bajern - Bešiktaš (prva utakmica 5:0)
20.45: Barselona - Čelsi (prva utakmica 1:1)

Foto: Action Images


tagovi

Žoze MurinjoVinčenco MontelaVisam Ben Jeder

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara