"Saša Ilić na utakmici sa Petrolulom"
"Saša Ilić na utakmici sa Petrolulom"

Adrijan Mutu koban po Partizan, revija promašaja crno-belih

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.07.14. | 19:59

Petrolul na Pohorju bolji za gol – 1:0

Saša Ilić na utakmici sa PetrolulomTri pobede i remi, a onda premijerni poraz Partizana tokom letnjih priprema. Za razliku od prve provere u drugoj fazi, kad su lepoticom Andrije Živkvovića slomili otpor Šturma (1:0), crno-beli su poklekli pred razigranim Petrolulom, koji je zadržao stoprocentni učinak u test mečevima, slavivši peti put uzastopno. A čak četvrti put nije primio gol - 1:0.

Timu iz Humske presudio je veteran Adrijan Mutu (35). Zanimljivo, napadač koga je predsednik Dragan Đurić želeo da angažuje pre četiri godine posle plasmana u Ligu šampiona ovoga puta je bio koban po Parni valjak, pošto je u svom maniru iskoristio jednu od šansi u prvom poluvremenu i tako potvrdio da je sastav Razvana Lučeskua u ovom času za nijansu kvalitetniji.

Izabrane vesti

Akrobata Saša MarkovićPartizan je sigurno počeo meč, dominirao terenom i stvarao šanse, ali su udarci Ostojića, Markovića, zatim Ninkovića i Lazovića uglavnom završavali van mete ili ih je brazilski golman Pečanja zaustavljao. Najbolju akciju u uvodu susreta izveo je Nikola Ninković, već u devetom minutu oduzeo je loptu rivalima na sredini terena, predriblao nekoliko igrača, pucao sa 20 metara, da bi lopta posle odbitka završila u korneru.

Sredinom prvog dela, ekipa iz Ploeštija je stabilizovala igru, počela da preti Živku Živkoviću, pa je posle udaraca Marineskua, Mustivara i Enkojia mrežu pogodio Adrijan Mutu. Iskusni golgeter je uštopovao loptu koja je letela 30 metara i mada se činilo da je bio u nedozvoljenoj poziciji iskoristio zicer i laganom egzekucijom doveo Rumune u vođstvo.

Danko Lazović je pružio dobru partijuLazović je pre odmora imao dve šanse, u nastavku bio još agilniji, pokušavao i volej i udarcem sa 40 metara, čak i da proigra pokretljivog Ninkovića, ne i da se upiše u strelce. Na suprotnoj strani, Petrolul je pretio preko Urugvajca Albina i Patrika Enkoija iz Konga, koji je i postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda.

Kao što je i počeo, Partizan je i završio utakmicu – pritiskom na poslednju liniju suparnika. Nikola Drinčić je čak tri puta centaršutevima upošljavao Miladina Stevanovića, no njegovi udarci glavom su bili nedovoljno jaki i(li) precizni da se stigne makar do izjednačenja čak i kad je na pas crnogorskog reprezentativca tukao Šaponjić, pa je viceprvak Srbije pretrpeo prvi poraz u pripremnim mečevima.

Naredni rival ekipe Marka Nikolića tokom priprema biće Rubin iz Kazanja, utakmica je na programu u nedelju od 17 časova u austrijskoj varoši Globasnic.

--------------------------------------------------------------------------------------------

PARTIZAN – PETROLUL 0:1 (0:1)
/Mutu 29/

Pohorje
Sportski centar hotela Arena
Gledalaca: 100
Sudija: Alen Borošak (Slovenija)
Žuti kartoni: Pantić (Partizan), Mareš, Fanšon, De Lukas (Petrolul)

PARTIZAN: Ž. Živković – Pauljević, Ostojić, Trajković, Petrović – Gulan, Marković – Luka, Ilić, Ninković – Lazović. Igrali su još: Kljajić, Vulićević, Stanković, Bogosavac, Stevanović, Drinčić, Brašanac, Lukić, Pantić, Grbić, Škuletić, Fofana, Šaponjić.

PETROLUL: Pečanja, Beta, Alves, Šatli, Fanšon, Mustivar, Martinesku, Nepomukeno, Mutu, Mareš, Enkoji. Igrali su još: Bolboasa, Kobrea, Oprea, Alkena, Albin, Pirs, De Lukas, Priso, Fereira, Radu, Tamuz, Aleksandru, Tešeira, Morar, Hoban, Peteleu.

(FOTO: partizan.rs)

 


tagovi

SuperligaSrbijaPetrolulFK PartizanAdrijan Mutu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara