Utišao Frankfurt: Pedro
Utišao Frankfurt: Pedro

Ajntrahtu i Srbima svaka čast, ali Čelsi i majstor Pedro moraju u finale (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.19. | 22:53

Plavci odneli iz Frankfurta 1:1 posle prvog meča polufinala Lige Evrope i ostavili samo tanku nadu bundesligašu

Svaka čast Ajntrahtu za sve što je učinio u Ligi Evrope ove sezone, ali polufinale je, izgleda, krajnji limit za ovaj simpatični tim. Previše su istrošeni momci iz Frankfurta, nemaju snage da ovu ciljnu ravnicu u sezoni izvuku muški, a Čelsi i sa kombinovanim sastavom (bez Azara, Iguaina, Kovačića, Alonsa, Ridigera) u ovom trenutku je znatno bolji, što je i pokazao večeras na Valdštadionu remijem u prvom meču polufinala Lige Evrope - 1:1 (1:1).

Naravno, ima i revanš u Londonu za sedam dana, niko u redovima bundesligaša sigurno ne pristaje unapred na kapitulaciju, ali su uslovi i utisak od večeras da je Ajntraht zelen za finale i borbu za trofej i Ligu šampiona u Bakuu. Nije ni bilo realno da prete domaći Plavcima uoči ovog meča, posebno nakon saznanja da će igrati bez Alea i Rebića. Ispostavilo se da je bez njih dvojice Ajntraht znatno bezazleniji napadački i da usamljeni Luka Jović malo toga može da uradi u špicu.

Izabrane vesti

Na stranu majstorski potez glavom u 23. minutu i pogodak Srbina na centaršut Kostića, koji je razgalio domaću publiku, sve od tog trenutka pa do kraja meča fudbalski je za zaborav kada je reč o Ajntrahtu. Čelsi ih je nadigrao, dominirao na terenu, uprkos činjenici da je Mauricio Sari izveo kombinavaani tim bez prve zvezde Edena Azara koja je odmarala za važniji izazov u Premijer ligi gde Plavci takođe jure mesto u top 4 i Ligu šampiona. 

Večeras su u igri Čelsija prednjačila dva čoveka - Pedro i Ruben Loftus Čik. Španac koji je postao tata-mata u Ligi Evrope ovog proleća pošto svaki put što golom, što asistencijom, omogući svom timu pobedu (faktički je sam izbacio Slaviju u prethodnoj rundi), ponovo je bio na vrhunskom nivou, a posle dva promašaja njega i Loftus Čika, uspeo je da donese izjednačenje Plavcima u završnici prvog poluvremena.

Čelsi je dobro odgovorio na vođstvo Ajntrahta, nije bio šokiran zbog pogotka Jovića, već je nastavio da pritiska umornog domaćina, a posle kornera i nemoći Orlova da izbace loptu iz 16 metara, uspeo je lepim šutem levicom da iznenadi Trapa i ućutka Frankfurt.

Taj detalj kao da je ubio u Ajntrahtu volju za igrom u nastavku. Moguće je da su se već na pauzi pomirili da će biti teško uraditi bilo šta u gostima posle primljenog gola kod kuće, što se videlo po igri u drugom poluvremenu. Ajntraht je samo jednom šutnuo na gol u drugih 45 minuta, a Kevin Trap kao na strelištu pokušavao da sačuva mrežu u većem delu igre.

Odolevali su domaći koliko su mogli, imali i sreće jer je David Luiz pogodio prečku iz slobodnjaka u 59. minutu, samo nekoliko minuta nakon što je već spomenuti sjajni Loftus Čik propustio izglednu šansu. Šteta što se engleski vezista nije upisao u strelce večeras, zaslužio je u potpunosti to prikazanom partijom i uz strelca Pedra sigurno je bio najbolji pojedinac u redovima Plavaca.


AJNTRAHT - ČELSI 1:1 (1:1)
/Jović 23 - Pedro 45/

Stadion: Valdštadion u Frankfurtu.
Gledalaca: 50.000.
Sudija: Del Sero (Španija).

AJNTRAHT (3-4-2-1): Trap - Abraham, Hintereger, Falet - Da Kosta, Hasebe, Fernandeš (od 73. Pasijensija), Kostić - Rode, Gaćinović (od 90. Vilems) - Jović. 

ČELSI (4-3-3): Kepa - Aspilikueta, Kristensen, David Luiz, Emerson - Kante, Žoržinjo, Loftus Čik (od 82. Kovačić) - Pedro, Žiru, Vilijan (od 61. Azar).


Igrao se Čelsi fudbala i kada je u poslednjih 20-ak minuta u igru ušao Azar, kreirao nekoliko dobrih prilika za saigrače, ali nisu uspeli da krunišu terensku nadmoć krunišu pobedom. Probao je Ajntraht u poslednjih desetak minuta da učini nešto, tražio i penal (koji nije postojao) imao šanse preko kapitena Abrahama posle kornera i rezerviste Pasijensije, ali je Čelsi uspeo da se odbrani. 

Što se tiče Srba u redovima Ajntrahta večeras, Luka je ispunio zadatak i postigao gol, Kostić zabeležio (standardnu) asistenciju, dok se Mijat Gaćinović borio koliko je mogao. Videlo se da veznom redu Ajntrahta nedostaje svežine, da Čelsi ima veći izbor igrača u rotaciji i da će zbog toga verovatno u revanšu čekirati vizu za finale Lige Evrope koje je na programu 29. maja u prestonici Azerbejdžana Bakuu.

Foto: Reuters


tagovi

PedroLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara