Ako ekspert kaže...

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.03.18. | 09:11

Blekburn i Vigan odmeravaju snage u derbiju kola Lige 1, a stručnjak za engleske niželigaše Dejvid Praton najavljuje pregršt golova

"Čini mi se da Blekburn ima tim koji može komotno da bude dobro plasiran u Čempionšipu. Posebno su jaki u napadu, gde imaju vrlo kvalitetne fudbalere u Čarliju Malguvu i Deniju Grejemu. Roversi još uvek plaćaju danak lošem početku sezone. U početku su se teško privikli na trećeligaški život, ali je vremenom sve došlo na svoje mesto", nedavno je istakao kolumnista Skaj sportsa Dejvid Praton.

Upravo je pomenuti ekspert za niže engleske lige prognozirao mnogo golova u derbiju 36. kola Lige 1 između Blekburna i Vigana (13.00), ali i tesnu pobedu domaćina. Ovaj meč bi mogao da odluči o tome mogu li gosti ozbiljnije da ugroze šampiona Engleske iz 1996. godine. Vigan ima čak četiri utakmice manje od domaćina, pažnja mu je bila rasejana na kupove i šampionat, ali nije bez šanse. Za Blekburnom kasni šest bodova što i nije neki deficit uzevši u obzir odložene mečeve.

Izabrane vesti

Zanimljivo, gost nije slavio na susretu ovih timova još od 2012. godine kada je trijumfovao Vigan, a na poslednja dva prolazio je tip 0-1. Ranije su igrali na gol više, ali se ta praksa poslednjih godina promenila.

Blekburn je neporažen na 16 prethodnih prvestvenih mečeva kod kuće u svim takmičenjima, u seriji je od četiri pobede, slavio je na protekla tri nad Viganom na svom stadionu.

Kako bilo, Vigan ne treba potcenjivati s obzirom na to da je pobedio na šest od poslednjih sedam gostovanja u ligi, a na 11 od poslednjih 14 mečeva nije primio gol.

Sve je otvoreno...

ENGLESKA 3

Foto: Action Images

 

 


tagovi

BlekburnVigan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara