"Angelika Kerber"
"Angelika Kerber"

Angelika Kerber je definitivno u krizi

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.17. | 10:39

Prva teniserka sveta nakon Brizbejna doživela neočekivan poraz i u Sidneju. Odbrana titule na Australijan openu pod velikim znakom pitanja

Angelika KerberNajbolja tensierka sveta, barem po WTA listi Angelika Kerber definitivno neće biti favorit za osvajanje Australijan opena koji kreće 16. januara. Loši nastupi na prva dva turnira u sezoni, koji je, usput, trebalo da budu pripremni pokazali su da nešto sa Nemicom nije u redu.

Nakon što je prošle sedmice izbačena u četvrtfinalu turnira u Brizbejnu pošto ju je sa 2:1 savladala 14. igračica sveta, Ukrajinka Elina Svitolina, Kerberova se ništa nije bolje provela u Sidneju. Teniserka iz Bremena je na turniru u Sidneju jutros već na prvoj stepenici doživela poraz. Istina, protivnica joj je bila jedna od najtalentovanijih igračica na turu, izvanredna Darija Kasatkina. Ruskinja je hrabrom igrom oduševila publiku u najvećem gradu najmanjeg kontinenta slavivši sa 2:0, po setovima 7:6 (5), 6:2.

Izabrane vesti

"Prvi mečevi u sezoni su zaista teški, a ja još ne osećam ritam. Mnogo sam grešila, nisam osećala loptu... Nije lako, ali je opet dobro da sam odigrala tih par mečeva pre Australijan opena", izjavila je Kerber koja brani titulu na prvom grend slemu sezone.

Darija Kasatkina

Ovo je, naravno, najveća pobeda u kratkoj karijeri supertalentovane 19-godišnjakinje iz Toljatija, trenutno 26. na WTA listi, koja će u četvrfinalu Sidneja igrati protiv Britanke rođene uprovo u tom gradu, Džoane Konte. Ona je lagano savladala Ruskinju Dariju Gavrilovu. Biće to prvi međusobni susret  Kasatkine i Konte na kome će 10. igračica sveta biti favorit za prolazak u polufinale.

KVOTE I IGRE za mečeve turnira u Sidneju potražite na mozzartbet.com.

(foto: Action Images)


tagovi

RusijaNemackaAustralijaAngelika Kerber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara