"Sten Vavrinka"
"Sten Vavrinka"

AO 9. DAN - Vavrinka bolji od Conge, Venus na Koko u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.17. | 08:39

Federer i Miša Zverev zatvaraju dan na Melburn Parku. Danilovićeva završila sa dublom

Sten VavrinkaPoznati su prvi polufinalisti u singlu na ovogodišnjem izdanju Australijan opena. To su najveće iznenađenje ženskog dela žreba, Koko Vandevej, više nego iskusna Venus Vilijams i pobednik Otvorenog prvenstva Australije iz 2014, Sten Vavrinka.

Amerikanka je još jednom iznenadila ljubitelje i tenisa i sportskog klađenja pošto je ovaj put srušila aktuelnu osvajačicu Rolan Garosa, Garbinje Muguruzu. Istina, španska igračica od pokoravanja svog jedinog grend slema ne može da se "sastavi", ali je poraz od Vandevej i to u dva seta, rezultatom 4;6, 0:6 ipak šokantan. Kao što se i očekivalo i u ovom meču je kumovala brza podloga koja odgovara snažnim igračima i dobrim serverima. Upravo kao što je Koko, koja je osvojila čak 89% poena kada bi ubacila prvi servis.  I to je bio ključ njene pobede i prolaska među četiri najbolje, gde je čeka starija sestra Vilijams, Venus. Amerikanka je bila bolja od krupne Ruskinje Anastasije Pavljučenkove slavivši takođe u dva seta, sa 6:4 7:6 (3).

Izabrane vesti

Presrećna Venus VilijamsKod muškaraca je do sada odigran jedan od dva predviđena meča u singlu u kojem je pobedu odneo Vavrinka nad nedovoljno nadahuntim Žoom Vilfredom Congom rezultatom 7:6 (2), 6:4, 6:3. Iako je odigran u tri seta, meč nikako nije bio jednostran tako da je potrajao dva sata i 14 minuta. Vavrinka u polufinalu igra protiv pobednika današnjeg susreta između čuvenog mu sunarodnika Rodžera Federera i najvećeg iznenađenja u muškom delu žreba, Rusa sa nemačkim pasošem, Mišom Zverevim.

Poznati su i prvi polufinalisti u muškom dublu, a to su neverovatna braća Bob i Majk Brajan koji su savladali špansko-hrtvaski par Granoljers-Dodig sa 7:6 (5), 5:7, 6:4.

ČETVRTFINALE SINGLA
ŽENE

Venus Vilijams - Anastasija Pavljučenkova 6:4 7:6 (3)
Koko Vandevej - Garbinje Muguruza 6:4 6:0

MUŠKARCI
Sten Vavrinka - Žo Vilfred Conga 7:6 (2) 6:4 6:3
Miša Zverev - Rodžer Federer U TOKU

PORAZ DANILOVIĆEVE U DUBLU
Olga Danilović, koja je ostala jedina predstavnica srpskog tenisa na Australijan openu, nije prošla u treće kolo juniorskog dubla. Beograđanka i njena partnerka, Ukrajinka Marta Kostjuk izgubile su u super taj-brejku susret od japansko-tajlandske kombinacije Nagata-Naklo rezultatom 6:1, 4:6, 8:10.  Naša 16-godišnja tensierka nastavlja sa borbama na AO, te će 10. dana igrati meč trećeg kola protiv Indike Zel Desaji

(foto: Action Images)


tagovi

Žo Vilfred CongaVenus VilijamsŠvajcarska 1Sten VavrinkaSrbijaOlga DanilovićKoko VandevegeAustralija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara