"Čair se uželeo Evrope"
"Čair se uželeo Evrope"

Apel večitima iz Niša: Kako protiv nas - tako i protiv Voše

Vreme čitanja: 4min | pon. 16.05.16. | 14:07

“Da se sačuva regularnost takmičenja i da Zvezda protiv nas zaigra u istom sastavu koji je izvela na teren kada je izgubila od Vojvodine. Isto važi i za Partizan protiv Novosađana“, poziva predsednik upravnog odbora Radničkog Radan Ilić za MOZZART Sport

Čair se uželeo EvropeVečiti su svoje muke prebrinuli. Crvena zvezda je vratila šampionski pehar u Ljutice Bogdana, Partizan je trijumfom u kupu osigurao izlazak u Evropu. Raspust pre no što mu je vreme za igrače koji su izneli najveći teret sezone. Raspust pre no što je odlučeno ko će još u evropske kvalifikacije, a upravo će rezultati crno i crveno-belih u poslednjem kolu biti odlučujući faktor?!

Da pojasnimo, Čukarički i Vojvodina poravnati su na 36 bodova, Radnički je stepenik ispod. A u 37. kolu Čuka čeka Radnik iz Surdulice, Zvezda je domaćin Radničkom iz Niša, a Partizan Vojvodini. Radnički u najtežem položaju. Igra mu samo pobeda, jer je u ovom trouglu bio najgori u regularnom delu sezone. Na Topčiderskom brdu se, ipak, ne obaziru previše na rezultatske motive superligaških kolega. Već smo to mogli da vidimo. Zvezda je u 35. kolu protiv Vojvodine na teren poslala drugi tim i Novosađanima olakšala put do pobede od 3:1. Isto je juče u Nišu učinio Partizan, pa je Radnički slavio sa 1:0. Trener Ivan Tomić već je najavio da će još neki igrači biti na poštedi za poslednje kolo, u Zvezdi su najavili da će šansu dobiti omladinci poput Uroša Račić, Luke Ilića ili Dejana Joveljića.

Izabrane vesti

A gde su tu Radnički i Vojvodina? Pa i Čukarički? Potpredsednik Upravnog odbora niškog superligaša Radan Ilić u kratkom intervjuu za MOZZART Sport apeluje na beogradske velikane da ne dozvoli da se uruši regularnost takmičenja.
"Znamo da je i prema pravilniku FSS svaki klub dužan da igra u najjačem sastavu. Uostalom, zar nije Spartak zbog toga već sankcionisan oduzimanjem dva boda", pita se Ilić i predlaže konkretno rešenje.
"Evo, apelujem da Crvena zvezda protiv nas zaigra sa istim timom sa kojim se suprotstavila Vojvodini. Isto važi i za duel Partizana sa Vojvodinom. Neka crno-beli na teren pošalju sve igrače koji su juče igrali na Čairu. Ne bismo voleli ni mi da prođemo do Evrope nezasluženo. Ne želimo tako. A imamo sada idealnu priliku da na koncu sezonu pokažemo da svi imaju ravnopravne uslove. Neka prevlada razum, da ne bacamo senku na celu godinu i stvorimo prostor za priče kako je neko nekog pustio. Sve drugo bilo bi narušavanje regularnosti", jasno će Ilić.Radan Ilić, drugi sdesna

Jer Radnički zaista želi u Evropu, bez obzira na to što je pre samo koji mesec finansijska situacija na Čairu bila prilično loša, pa je Nišlijama bilo zabranjeno i da registruju nove igrače. Tako su se pojavile i glasine da Radnički i neće u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali Ilić za MOZZART Sport negira takve priče.
"Mi smo imali taj dug od nekih 60.000 evra, on je sada umanjen i iznosi negde oko 37.000 neto, oko 50.000 bruto sa porezima. Izašli smo iz blokade, mislim da je bilo oko 15.600.000 dinara. Rešili smo tada da prvo sa strane sklonimo te zaostale obaveze, a da redovno izmirujemo ove prema postojećem igračkom kadru da ne urušavamo ambijent. I u sedam meseci isplatili smo sedam zarada. Više nismo u problemu i sigurno ćemo na leto izmiriti sve obaveze, pa i te stare", pun optimizma govori Ilić.

Da je Evropa realan cilj oslikava konkretnim podatkom.
"Pa mi smo već potpisali ugovore sa igračima po kome će za plasman u Evropu oni koji su izneli najveći teret, koji su u plej-ofu odigrali najmanje pet utakmica, dobiti po 5.000 evra. Gledajte, Nišlije sanjaju Evropu. Sećaju se vremena kad su ovde dolazili evropski klubovi. I ovde bi se sigurno utakmice igrale pred 18.151 navijačem koliko staje na Čair, a svedoci smo da neki drugi klubovi, da ih ne imenujem sad, jedva skupe po 1.000".Radoš Bulatović kao da kaže večitima: Samo vas gledamo

San još na dugačkom štapu. Jer ako Partizan zaista protiv Vojvodine na teren izvede tim bez većine standardnih prvotimaca...
"Iskreno mislim da će igrati u jačem sastavu od tog koji je najavio njihov trener još pre utakmice u Nišu. Verovatno nije računao na poraz. U ovoj novoj situaciji poraz bi ih možda odveo i na peto mesto što bi bio najgori plasman Partizana u ne znam ni ja koliko godina, a sumnjam da će sebi to dozvoliti, pa verujem da će i korigovati taj stav", nada se najboljem Ilić.

Zaista se nada. Kao dokaz i planovi za narednu sezonu.
"Najveći kvalitet ovog tima je što su igrači već dugo na okupu i sa svima njima smo već razgovarali, ponudiili im nove, drastično bolje ugovore. Sa nekoliko pravih pojačanja, ali pravih, ne kao što se ovde često priča o pojačanjima, a igra bude sve slabija, možemo da napravimo dobar tim i za Superligu, pa i za te izazove u Evropi. Naravno, sa trenerom Milanom Rastavcem sam isto razgovarao. Još kad sam dolazio poboljšani su mu uslovi aneksom, a sada će dobiti više nego duplo bolji ugovor. Osim ako se ne pojavi neko iz inostranstva, čisto sumnjam da će neko u Srbiji moći da mu da bolju ponudu", decidan je Radan Ilić.

Pretoče li se sve ove reči u delo Nišlije će imati čemu da se raduju.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaSrbijaRadnički NišRadan Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara