"Petar Aranitović"
"Petar Aranitović"

Aranitović za MOZZART: Kukoč mi je rekao da budem strpljiv i sada sam dočekao šansu u Partizanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 6min | sub. 19.12.15. | 10:27

"Ranije sam skoro svako leto sam provodio sa Tonijem Kukočem", kaže mladi košarkaš crno-belih

Petar AranitovićKošarkaši Partizana veoma loše su počeli sezonu u Jadranskoj ligi. Dosta poraza, manjak sreće i slabije partije gurnuli su crno-bele ka dnu tabele. Ipak, poslednjih nekoliko nedelja ekipa igra bolje, počela je da podiže formu i najavljuje bolje dane. Jedan od onih koji bi mogli da ponesu titulu diskretnog heroja u dosadašnjem toku sezone je Petar Aranitović. Levoruki bek koji prošle sezone nije dobijao šansu ni na kašičicu, pokazao je da crno-beli ozbiljno mogu da računaju na njega.
"Krenuli smo malo slabije, a i trener Božić je došao malo kasnije. Polako u hodu rešavamo probleme, kompletiramo ekipu. Došli su Džamar i Kevin, a i Edo se oporavio od povrede. Verujem da ćemo igrati sve bolje i bolje", rekao je Aranitović za MOZZART Sport sumirajući učinak ekipe u dosadašnjem toku sezone.

Ovaj 21-godišnji Beograđanin priznaje da nije bilo prijatno gubiti utakmice na jednu loptu što je donedavno bio čest slučaj.
"Prvo kolo smo doživeli poraz od Metalca u Valjevu, pa koš Mulalića protiv Krke... Nije prijatno. Teško nam je palo jer smo mlada ekipa i nismo dugo zajedno, ali kako odmiče sezona nadam se da će se te lopte i vratiti na našu stranu".

Izabrane vesti

Uzastopni trijumfi nad ljubljanskom Olimpijom i Metalcem u Pioniru značajno su popravili raspoloženje među crno-belima.
"Posle dve vezane pobede poraslo nam je samopouzdanje. Spremno dočekujemo utakmicu sa Megom koja igra odlično od početka sezone. Mladi su i igraju agresivno. Idemo utakmicu po utakmicu, a u svakoj ćemo pokušati da pobedimo", najavio je on uoči današnjeg duela protiv Mege.

Utakmica sa Megom za Aranitovića ima dodatnu dimenziju pošto će na drugoj strani parketa stajati njegov rođeni mlađi brat Aleksandar.
"Pričao sam sa bratom, biće jako zanimljivo, prvi put igramo jedan protiv drugog. Dosta pričamo kod kuće o tome, lepo se zabavljamo i šalimo. Roditelji, naravno, pokušavaju da ostanu neutralni. Obojica jedva čekamo taj meč", rekao je Partizanov bek i dodao da se nada dobroj poseti u Pioniru iako se meč igra na veliku slavu, svetog Nikolu.

Prema njegovim rečima, ekipi Partizana mnogo znače Kevin Džons i Džamar Vilson, odnosno oporavljeni Edo Murić.
"Kevin je došao ranije i stvarno se brzo uklopio u sistem. Baš nam mnogo znači i u napadu i u odbrani. Džamar je stigao kasnije, u početku se nije baš snašao. Međutim, protiv Olimpije su svi videli o kakvom se igraču radi. Mnogo će nam značiti njegovo iskustvo i znanje. Murić je neko ko daje 100 posto, bez obzira što je pauzirao šest meseci. Njemu će biti potrebno vreme da bude onaj stari. Ali, videli ste protiv Metalca da kod njega nema straha i siguran sam da će igrati sve bolje i bolje".

Aranitović u dosadašnjem toku Jadranske lige prosečno igra 16 minuta uz učinak od 9,2 poena po utakmici.
"Pera mi je dao određenu slobodu u igri, trudim se da mu to vratim na pravi način pre svega na treninzima. To se i vraća na utakmicama. Sve će biti još bolje, nadam se da će se i ekipa podizati vremenom".

Inače, šira košarkaška javnost prvi put je Aranitovića imala priliku da upozna u februaru 2014. godine kada je na turniru Kupa Radivoja Koraća postigao 20 poena protiv FMP-iz Železnika.
"Ta utakmica je bila prva ozbiljna u kojoj sam imao neku veću ulogu. Dobro sam odigrao, ali posle toga nisam dobio previše minuta u EL, ABA i domaćoj ligi. Bilo je jako teško u tom periodu. Međutim, uz podršku saigrača tada i porodice postao sam jak i stabilan u glavi i dočekao sam ovu sezonu. Tad je bila i jača konkurencija, u Partizanu su igrali veliki košarkaši - Bogdanović, Milosavljević, Tepić, Pavlović... Mnogo mi je značilo da treniram i budem tu, da pokupim fore. Sada pokušavam to da primenim na terenu", rekao je on.

Ipak, kada smo krenulu u priču o broju koji sada nosi na dresu (pet) i onom koji je imao ranije (sedam), Aranitović nam je otkrio da je kao klinac imao tu privilegiju da upija savete od jednog od najboljih košarkaša svih vremena u bivšoj Jugoslaviji - Tonija Kukoča.
"Kroz celu karijeru sam nosio broj sedam, ima neke simbolike. Naime, ranije sam skoro svako leto sam provodio sa Tonijem Kukočem. Moja majka je jako dobra prijateljica sa njegovom ženom. Međutim, kad sam došao u prvi tim Partizana sedmicu je nosio Lovernj. Morao sam da izaberem neki drugi broj i izbor je pao na peticu. Znam da su velike legende nosile taj broj, Kićanović i Danilović. U svakom slučaju, u poslednje vreme zbog obaveza nisam viđao Kukoča, ali kad sam bio mlađi igrali smo basket. Nadam se da će biti prilike da opet nešto organizujemo. Kada sam imao problema i kad nisam igrao toliko, Kukoč me je savetovao da budem strpljiv i sačekam svoju šansu", objasnio je Aranitović koji se ka klinac divio i Emanuelu Đinobiliju, Dejanu Bodirogu, Marku Jariću i Džejmsu Hardenu.

Čekanje se očigledno isplatilo, iako je mladi košarkaš svestan šta bi još trebalo da ispravi u svojoj igri.
"Specifičnost je to što sam levoruk, pa je rivalima nezgodno da me čuvaju. Generalno, svaki levoruki igr ima prednost, jer su rivali navikli da brane dešnjake. Mislim da mi je šut za tri poena najjaca strana, ali neću da se oslanjam samo na to. Jako volim i da podelim neku Trebalo bi da pojačam igru u odbrani na piku, ali i po celom terenu", jasan je bek crno-belih.protiv Crvene zvezde

Pored Aranitovića, Partizan ove sezone ima još jednog izuzetno talentovanog beka, Vanju Marinkovića koji je dobio čast i da nosi kapitensku traku. Njih dvojica se na terenu odlično slažu.
"Baš volim da igram sa Vanjom, dobro se razumemo na terenu. On unosi neku dodatnu energiju, kao kapiten Partizana, a pritom je izuzetno mlad igrač".

Kada vratimo temu na kolosek klupskih ambicija ove sezone, Aranitović kaže da je još rano detaljno govoriti o tome, ali da Partizan i dalje ima šansu za plasman u plej-of regionalnog takmičenja.
"Možemo da se ukljućimo u borbu za četvrto mesto. Vezali smo dve pobede, a možemo još. Idemo korak po korak, da podižemo formu. Raste nam samopouzdanje. Porazi mogu dosta i da pomognu i da odmognu kada je u pitanju sazrevanje ekipe. Međutim, mi smo mladi i bolje je da učimo kroz pobede, jer smo onda posle mečeva puni samopouzdanja, a i na treninzima je bolja atmosfera".

Aranitović smatra da u prilog tome i ide činjenica da je ove sezone Jadranska liga prilično izjednačena.
"Dosta se priča da je liga slabija nego šprošlih sezona. Teže je u tom smislu što svako svakoga može da dobije. U prva tri mesta su se izdvojile Cedevita, Budućnost i Crvena zvezda. Tu je i Mega. Međutim, postoji neizvesnost u takmičenju, do samog kraja se neće tačno znati ko bi i sa koje pozicije mogao u plej-of", kaže on i dodaje da je još rano za analizu koliko Partizan može u dva domaća takmičenja - prvenstvu i kupu.

Njemu ugovor sa klubom ističe na kraju sezone, ali kaže da su mu u glavi samo crno-beli.
"Trenutno sam samo fokusiran na Partizan, ne volim da razmišljam šta će biti sledeće sezone ili za dve godine. Sad sam u Partizanu, igram najbolje što mogu, nadam se daće u budućnosti sve ići svojim tokom", zaključio je Aranitović.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

Petar AranitovićFK PartizanJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara