"Arivabene je iz nehata sasekao Fetelova krila"
"Arivabene je iz nehata sasekao Fetelova krila"

Arivabene: Krivi smo za Fetelov poraz

Vreme čitanja: 1min | pon. 13.06.16. | 15:50

„Precenili smo trošenje guma, i to je naša greška za koju ću punu odgovornost preuzeti lično“, pravda se Mauricio Arivabene zbog pogrešne procenjene potrebe za Fetelovim odlaskom u boks

Arivabene je iz nehata sasekao Fetelova krilaŠef ekipe Ferarija Mauricio Arivabene našao se u nebranom grožđu zbog strategije koja je ekipi Ferarija oduzela šansu da konačno porazi ekipu Mercedesa u Kanadi. On je priznao da odluka o odlascima u boks nije bila dobra, ali da je sve učinjeno na osnovu tehničke procene koja je pogrešno prognozirala kako pneumatici neće izdržati. Mauricio je kao što je poznato pogrešio, a Mercedes je ponovo na taktici odlazaka u boks prevario Ferari. Isto, ili bar slično taktičko nadmudrivanje, uspelo je nemačkoj ekipi i u duelu sa Red Bulom u Monaku.

„Precenili smo trošenje guma, i to je naša greška za koju ću punu odgovornost preuzeti lično. Jasno je da nismo predvideli da Hamilton na tim pneumaticima može da izveze krugove do kraja trke, i to je greška zbog koje nismo osvojili trku. Svaku odgovornost za to lično preuzimam“, pravda se Mauricio Arivabene, objašnjavajući zbog čega je Ferari prokockao veliku Fetelovu šansu koja je nastala nakon što su Hamilton i Rozberg trapavo startovali u Montrealu.
„Bio sam srećan do neba kada sam video kako je pozitivno počela trka. To je bio jedan od najinteresantnijih startova u Formuli 1 koga sam video u svojoj karijeri. Sada je jasno da smo napravili značajne pomake od trke u Monaku, i da treba još vrednije da radimo jer se naša poboljšanja pokazuju kao dobra i isplativa investicija“, konstatovao je Mauricio Arivabene.

Izabrane vesti

 (FOTO:Action Images)


tagovi

Sebastian FetelNiko RozbergMauricio ArivabeneLuis HamiltonFormula 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara