""
""

Atalantinom ludilu je kraj, surovi partibrejker Juve je gazda na Čizmi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.12.16. | 22:33

Šampion očitao lekciju najprijatnijem iznenađenju Serije A

Bilo je lepo dok je trajalo, ali na bajku u kojoj bi Atalanta osvojila prvi Skudeto u klupskoj istoriji ćemo još sačekati. Snovi „antijuventusovske“ Italije o Atalanti kao njihovoj fudbalskoj Pepeljugi i kopiji Lestera su se večeras istopili na Juventusovoj Areni pod kramponima Alegrijevih pretorijanaca. Šampion se ozbiljno pripremio i pokazao ko je gazda na Apeninima. Juve je nemilosrdno porazio najprijantnije iznenađenje prvenstva i sa ubedljivih 3:1 pobegao konkurenciji koja sutra ima zadatak da juri pobede.

Izabrane vesti

Posle šest uzastopnih pobeda, Atalanta je spuštena ne zemlju. Za Skudeto je još zelena, ali i pored poraza, ne bi trebalo da odustane od borbe za visok plasman jer je ostalim konkurentima uglavnom pokazala da može protiv njih i potpeno ih je nadigravala i pobeđivala. Ne treba Atalantu otpisati iz borbe za Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Razlika u klasi je ipak prevelika. Atalanta možda može da drži fudbalske lekcije Romi, Napoliju i Interu, ali je Juve krupna zverka kojoj se retko dešavaju pomračenja kao ono na Marasiju.

Da je Juve naoštren da se iskupi za debakl protiv Đenove i da stane na put Atalantinim nadama videlo se od prvog minuta. Bjankoneri su sabili goste u poslednjih 30 metara i počelo je da seva sa svih strana pred golom Sportijela.

Alegri je vratio formaciju na 4-4-2 i počeo sa Mandžukićem i Iguainom u špicu za šta Atalanta nije imala odgovor. Gol je visio u vazduhu, a neminovna egzekucija se desila u 15. minutu. Iz pravca iz kojeg se Atalanta najmanje nadala. Aleks Sandro je lako prošao po levoj strani i ušetao se u kazneni prostor Orobića, a onda udarcem u bliži ugao kaznio loše postavljenog Sportijela. Sve je bilo gotovo posle nepunih 20 minuta. Rugani je posle kornera zakucao glavom loptu u mrežu i srušio nade gostiju o velikom iznenađenju.

Pokušavala je Atalanta u nastavku da se vrati u igru, trudila se da se oslobodi Juventusovog pritiska, nekoliko puta je i soldino zapretila Bufonu, čak je i Mario Mandžukić u stilu štopera branio gol Juventusa, ali to je bilo sve od Gasperinijevog tima. Taj Pokušao je Gasperini i uvođenjem Aleksandra Pešića u poslednjih pola sata igre, jurio je gol po svaku cenu, ali ga nije dao već ga je primio. Mario Mandžukić je odličnu partiju krunisao golom za 3:0. Ipak, Atalanta je u finišu uspela da spasi čast i došla do gola koji je zaslužila. Strelac je bio švajcarski vezista Frojler.

Juve je pobegao Romi i Milanu na plus sedam.  

SERIJA A - 15. kolo

Petak:
Napoli - Inter 3:0 (2:0)
/Zjelinski 2, Hamšik 5, Insinje 51/

Subota:
Juventus - Atalanta 3:1 (2:0)
/Sandro 15, Rugani 19, Mandžukić 64 - Frojler 82/

Nedelja:
12.30: Milan - Krotone
15.00: Lacio - Roma
15.00: Peskara - Kaljari
15.00: Sampdorija - Torino
15.00: Sasuolo - Empoli
20.45: Fiorentina - Palermo

Ponedeljak:
19.00: Kjevo - Đenova
21.00: Udineze - Bolonja

(FOTO: Action images)


tagovi

Serija AMario MandžukićJuventusItalijaEvropaDanijele RuganiAtalantaAleks Sandro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara