""
""

Atinska derbi ludnica: Dva produžetka, hrabri AEK i strašni Singlton

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.17. | 20:28

AEK dva puta promašio šut za pobedu, a onda ga je PAO u drugom produžetku počistio kao metlom

Kakav meč, strašan meč! Panatinaikos i AEK su odigrali atinski derbi u hali OAKA, a Zeleni su posle čak dva produžetka na kraju došli do ubedljive pobede - 106:87 u meču 23. kola grčkog šampionata.

Izabrane vesti

Ovo je Panatinaikosu bila 22. pobeda u prvenstvu i nalazi se na prvom mestu na tabeli, dok je trećeplasirani AEK doživeo šesti poraz.

Heroj večeri bio je Amerikanac Kris Singlton koji je dominirao pod oba koša, a protivnički igrači u duelu sa njim, pogotovo kada je skok u pitanju, delovali su kao petlići ili omladinci. Na kraj je ovaj krilni centar postigao 22 poena i zabeležio čak 16 skokova.

Veteran Janis Burusis bio je od velike pomoći Singltonu, pošto je ubacio 18 poena, a na to je dodao i pet uhvaćenih lopti.

Imaće ekipa AEK-a za čim da žali jer je u dva navrata bila u situaciji da šutira za pobedu.

Oba puta je neprecizan bio Roko Leni Ukić, na isteku 40. minuta, a onda i u poslednjem napadu prvog produžetka.

A malo ko je mogao da pretpostavi šta će se desiti u drugom produžetku. Na terenu je postojao samo jedan tim - Panatinaikos koji je u tih pet minuta ubacio nestvarna 22 poena, a primio samo tri.

Maltene nijednu loptu domaći nisu mogli da uhvate pod koševima, a Panatinaikosu je proradio šut za tri poena, pa su Singlton, Papas i Rivers izbombardovali koš AEK-a i osigurali važnu i vrednu pobedu u derbiju. 

Kod poražene ekipe Lukas Mavrokefalidis je bio najraspoloženiji za igru sa 19 poena i šest skokova.

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvroligaGrčka SuperligaKK AEKPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara