""
""

Atletiko završio i treće pojačanje za 2018!

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.12.17. | 09:28

Vezista stiže u Madrid za 20.000.000 evra i bonuse

Atletiko Madrid je još letos potrošio 102.000.000 evra za dovođenje pojačanja koja stižu prvog januara, a sada su završili posao oko pojačanja za naredno leto! Dijego Kosta i Vitolo će biti pojačanja za drugi deo sezone, dok će Viljarealov vezista Rodri doći na kraju sezone.

Izabrane vesti

Madriđani su postigli konačan dogovor sa Žutom podmornicom da se Rodri narednog leta preseli na Metrpolitano u transferu teškom 20.000.000 evra. Plus dodatnih 5.000.000 evra kroz eventualne bonuse. Za visokog vezistu (190 cm) se interesovala i Barselona, pa su Jorgandžije možda baš zato poručile da završe posao.

Rodri po stilu igre podseća na Serđa Busketsa, odličan je u oduzimanju loptu i zaustavljanju protivničkih napadača, ali je i milimetarski precizan u pas igri. Po broju oduzetih lopti je prvi u Primeri, a po broju tačnih pasova je među 10 u ligi. Ima samo 21 godinu i iskoristio je šansu kada se povredio iskusni Bruno Sorijano, ali oporavkom kapitena, opet će biti gužva u veznom redu Žute podmornice.

Rodri je još letos bio na meti Atletika, ali FIFA zabrana registracije novih igrača je osujetila planove Madriđana. Međutim, kako im suspenzija ističe 1. januara rešili su da kaparišu mladog španskog vezistu. Simeone u njemu vidi naslednika iskusnog Gabija koji je ušao u jesen karijere.

Španski vezista će sa Atletikom potpisati ugovor do 2023. godine, a Simeoneovom timu će se priključiti 1. jula naredne godine.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Atletiko MadridPrimeraŠpanijaViljareal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara