Mo Salah i Jirgen Klop u svađi (©Reuters)
Mo Salah i Jirgen Klop u svađi (©Reuters)

Legenda Liverpula udarila po Salahu: Najsebičniji fudbaler kojeg sam gledao

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.05.24. | 09:30

“Taj čovek ima izuzetno visoko mišljenje o sebi“

Liverpul je sve svoje šanse za trofeje prokockao i bukvalno je u razmaku od samo nekoliko nedelja prošao put od kandidata za sve pehare, do toga da će Jirgen Klop ovu sezonu da završi i Enfild da napusti sa osvojenim Liga kupom.

Mnogi kao razlog za to vide u sve očiglednijim nesuglasicama, pa čak i varnicama koje postoje između Nemca i Mohameda Salaha. Da nešto već duže vreme nije kako treba videlo se tokom svađe koju su njih dvojica imali u prošlonedeljnom remiju sa Vest Hemom (2:2). Raspravljali su se kraj aut linije, da bi Salah posle utakmice rekao da ne bi bilo dobro da kaže sve što mu leži na duši.

Izabrane vesti

Klop se tada odlučio da ne počne sa najboljim strelcem u startnoj postavi, što je ovog očigledno naljutilo. I dok se od tada spekuliše da se možda bliži i njegov kraj na Enfildu, u klubu su jasno stavili do znanja da žele da nastave saradnju koja po slovu ugovora traje do juna 2025. godine.

A, da li saradnja treba da se nastavi? To je pitanje koje je postavio Grejem Sunes. Nekadašnji vezista, najpoznatiji po tome što je proveo sedam godina u Liverpulu sa kojim je osvojio pet titula i tri evropska trofeja, nije imao mnogo toga dobrog da kaže na račun Egipćanina.

“Taj čovek ima izuzetno visoko mišljenje o sebi. Verujem da će Salah otići iz Liverpula na kraju sezone. Bio je sjajan za ovaj tim i ako ode u Saudijsku Arabiju, biće najveća fudbalska zvezda tamo“, počeo je Sunes, pa onda 'zaoštrio' jezik:

“Situacija koju smo videli sa Klopom je reakcija čoveka koji nije bio zadovoljan što nije igrao deset minuta i Salah je bio glasniji od Klopa. On je jedan od najsebičnijih igrača koje sam gledao. Nikada nije zadovoljan odlukama, pogotovo kada ne igra. Razumem da je igrao i dao dva gola, pa hteo da postigne i treći. Kada je Sadio Mane bio tu, znam da su se stalno svađali“.

Šta će biti sa Salahom? Liverpul je prošlog leta odbijao unosne ponude iz Saudijske Arabije, a Atletik je čak pisao da je Al Itihad bio spreman da ponudi preko 250.000.000 evra za obeštećenje. Komentator Skaj Sporta Džejmi Rednap, kao i bivši defanzivac Crvenih, sada stručni konsultant Džejmi Karager bavili su se prethodnih dana Salahovim slučajem i došli do zaključka da se njegov boravak na severu Ostrva bliži kraju.

Činjenica je da je Faraon ponovo bio najbolji pojedinac u napadu Redsa. Dok su se Darvin Nunjez, Luis Dijaz i Diogo Žota mučili, on je postigao 24 i spakovao još 13 golova. Međutim, isto tako je jasno da je Liverpulov pad povezan sa manjkom njegovih golova i da je od povratka iz povrede samo dva puta bio strelac u osam premijerligaških mečeva.

Liverpul je u prethodnom periodu pretrpeo poraze od Kristal Palasa i Evrtona, što ga je uz remi sa Vest Hemom izbacilo iz šampionske trke u kojoj Mančester Siti vodi kolo.


tagovi

Mohamed SalahJirgen KlopGrejem SunesLiverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara