""
""

Atletikov život posle Laporta, četiri opcije i jedan san

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.01.18. | 15:41

Ambiciozni plan tima iz Baskije...

Uprava Atletika iz Bilbaa sprema se za život posle Emerika Laporta. Mančester Siti je aktivirao klauzulu i dogovorio načelno sve detalje saradnje sa mladim štoperom, i sada je samo pitanje trenutka kada će transfer biti završen

Izabrane vesti

Ovaj posao je pomalo uhvatio čelnike Atletika na krivoj nozi, pošto se nisu nadali da bi ove zime mogli da izgube Francuza. Zbog toga sada moraju da krenu u hitnu poteru levim štoperom koji će zadovoljiti ambicije. Trener Hoze Anhel Ziganda je već predao svoju listu želja sa četiri opcije, uz još jedno ambiciozno, ujedno i nerealno rešenje.

Kao prirodno rešenje nameće se sadašnji levi bek Enrik Saborit, koji ove sezone sve češće izučava veštinu štopera pod vođstvom trenera Zigande. Doduše, Saborit bi mogao da bude kocka za klub, pošto nema kontinuitet igara na poziciji štopera, što bi posebno moglo da bude važno u velikim utakmicama.

Atletik bi mogao da se okrene i trošenju novca od Laporta, a tu prednjače dva imena: Injigo Martinez i Načo Monreal.

Prvi je odavno na radaru crveno-belih, mada će biti interesantno videti da li bi Martinez hteo da pređe u redove lokalnog rivala. Atletik je spreman da plati Martinezovu otkupnu klauzulu od 32.000.000 evra, s obzirom da je u visoko kotiran u tefterima mnogih skauta. Čak je bio i meta Pepa Gvardiole tokom leta i pred otvaranje zimske pijace.

Još jedna opcija je Načo Monreal, inače fudbaler po Zigandinom ukusu. Arsenalov defanzivac uglavnom „operiše“ po levom boku, ali po potrebi može da odgovori i izazovu na mestu štopera, što je i radio u Arsenalu. Momak rođen u Pamploni u ferbuaru puni 32 godine i vrlo lako bi mogao da napusti Arsenal u potrazi za većom minutažom. To bi Atletik mogao da ponudi.

Ono što je daleko realnije jeste da se Atletik posveti opciji iz svojih redova. U centru pažnje je mladi Unaj Bilbao, koji beleži odlične partije u drugom timu Atletika pod komandom Gaiske Garitana i već je postigao tri gola. U drugom timu je opcija i Unajev partner iz odbrane Oskar Hil, koji se podjednako dobro snalazi s obe noge, ali je navodno Unaj kvalitetnija opcija u ovom trenutku.

Kao moguće rešenje nazire se i dete Atletika Fernando Amorebijeta (32), sada u poznim igračkim godinama i nastupa za argentinski Independijente. Amorebijeta je već dobio ponudu od Independijentea da produži ugovor, ali bi razmislio dobro ukoliko bi stigao poziv iz Baskije.

Ziganda je kao idealno rešenje video još jedno dete kluba - Havija Martineza. Ali ova opcija je ujedno i najmanje moguća, pošto igra dobro u Bajernu i ima veliko poverenje Jupa Hajnkesa i gotovo je nezamislivo da ovakav transfer bude izveden ove zime. 

Atletik ima rok do 31. januara da dobro izvaga sve opcije, onda i donese konačnu odluku. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

ArsenalAtletik BilbaoBajern MinhenEngleskaEvropaHavi MartinezInjigo MartinezNaćo MonrealNemackaPremijer ligaPrimeraReal SosijedadŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara