Glazer sačuvao Zvezdu olovnih nogu: Vojvodina ima čemu da se nada u Loznici

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.04.24. | 19:24

Domaćin ostavio bolji utisak u nastavku, ali mreže mirovale – 0:0

Novi Sad nije dočekao Zvezdin pad posle 11 godina, ali su fudbaleri Vojvodine možda osetili da imaju čemu da se nadaju u finalu kupa, zakazanom za 23. maj u Loznici. Kao retko kada u Mozzart Bet Superligi ljuljala se odbrana tima Vladana Milojevića, crveno-beli su patili i sa organizacijom i disciplinom, ali je srpskog šampiona olovnih nogu prvog prolećnog poraza sačuvao Omri Glazer. Sjajno je Izrealac u drugom poluvremenu kupio dobre prilike Andrije Radulovića i odličnog Serija i bio, bez ikakve, konkurencije prva figura derbija na Karađorđu - 0:0

Nikada nije Vojvodina bila bliža prekidu tragične tradicije u sudarima sa Crvenom zvezdom, protiv koje ima 19 poraza na prethodna 22 meča. Tim Božidara Bandovića potvrdio je da nije slučajno redom rušio rivale u prethodnom periodu, odigravši meč protiv Crvene zvezde sa mnogo strasti i emocija. Sve ono što nije imao beogradski tim.

Izabrane vesti

Domaćin je posebno u drugom poluvremenu na sredini terena odneo prevagu, stvarajući konstantno višak pred golom Omrija Glazera. Videlo se da je Vukan Savićević izrastao do nivoasposobnog da bude poslovođa tima kao što je Vojvodina, a da je Seri kadar da napravi brojne probleme fizilkom i snagom bekovima crveno-belih. Morao je Vladan Milojević da posegne u 60. minutu za trostrukom izmenu, jer se videlo da je snaga crveno-belih na izmaku. Istini za volju, igrao je srpski šampion u ekspermentalnom sastavu, bez levog beka i sa dvojicom tinedjžera, uz nekoliko igrača na prinudnim pozicijama.

Pokušala su dvojica trenera Božidar Bandović i Vladan Milojević da malim rotacijama sakriju umor ekipa posle teške sedmice i plasmana u finale Kupa. Odlučio se strateg gostiju da poverenje u startnoj postavi ukaže dvojici bonusa Ognjenu Mimoviću i napadaču Urošu Sremčeviću, dok Bandović u manevru nije mogao da raluna na energiju i iskustvu Njegoša Petrovića.

Zvezda nije bila ni na približnom nivou, u odnosu na prethodne mečeve sa Partizanom. Bez Bukarija, sa postavljenim Olajinkom na desnoj strani, crveno-beli nisu imali širinu u igri, niti brz protok lopte. Vojvodina se sa brozongim Serijem i dvojicom bivših članova Crvene zvezde, Vukanom Savićevim i Andrijom Radulovićem nametnula kao nešto ozbiljniji rival. Visoko intenziteta, međutim, bilo je samo u prvih 15 minuta kada je Crvena zvezda imala polupriliku preko Olajinke. Vojvodina se prenula posle pokušaja mladog Ivanovića iz mrtvog ugla.

Malo opipljivog je bilo u Novom Sadu, ali možda su dve ekipe naznačile šta bi moglo da nas očekuje u narednom finalu Kupa u Loznici. Mnogo drugih lopti, duela i vrlo dobra partija Seida Korača, koji je posle svakog dobijenog duela sa Kataijem i Ivanićem, raspaljivao publiku na zapadnoj strani Karađorđa.

Sa nešto više energije igrala je Vojvodina, imala tačniji pas, tražeći kao sigurne opcije krilne napadače Serija i Radulovića. Prodao je Radulović nekoliko lepih driblinga prinudnom levom beku Mijailoviću, Seri je tražio loptu, iako ga je Mimović čitao u prvim duelima. Međutim, internacionalac iz Obale Slonovače je pokazao individualni kvalitet kada je probio po desnoj strani, upravo pored Mimovića i pogodio stativu.

Crvena zvezda nije imala šut u okvir gola, Vojvodina je samo jednom naterala Omrija Glazera da interveniše. I to dovoljno govori kakav smo fudbal gledali u Novom Sadu.

Priča se o interesovanju za Zvezdinog golmana Omrija Glazera iz najjačih evropskih liga. Na početku drugog poluvremena videlo smo i zašto. Lob udarac Radulovića – pokupio je kao krušku. Zicer Serija – školska odbrana. Kolosalna šansa Radulovića – još jedna školska odbrana. Pre toga je i Carević odbranio šansu Kataiju.

Vojvodina je stalno bila u višku, Zvezda je kasnila i vapila za vazduhom... Ulaskom Kange, Bukarija i Šljivića situacija na terenu se donekle promenila. Spašavao je Carević dva puta. Posebno u finišu kada je Hvan opalio.

VOJVODINA - CRVENA ZVEZDA 0:0

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 9000

Sudija: Novak Simović

Žuti kartoni: Radulović (Vojvodina), Dragović, Stamenić, Mimović, Olajinka (Crvena zvezda)

Vojvodina (4-3-2-1): Carević 7 – Lazarević 6, Crnomarković 6,5, Korać 7, Giorbelidze 6 – Indio 6, Savićević 7 (80. Vukanović) – Radulović 6,5 (70. Kembel), Zukić 6, Seri 7 – Ivanović 6

Crvena zvezda (4-2-3-1): Glazer 7 – Mimović 6, Spajić 6, Dragović 6,5, Mijailović 6 – Stamenić 5,5 (62. Šljivić), Hvan 6 – Olajinka 6 (od 89. Endijaj), Katai 5,5 (62. Kanga), Ivanić 6 (62. Bukari) – Sremčević 5 (46. Kraso 5,5).

Igrač utakmice: Omri Glazer


MOZZART BET SUPERLIGA, 32. KOLO

Petak

Voždovac - Spartak 0:0

Čukarički - Mladost 4:1 (2:1)

/Kovač 31, Melo 39, 49, Rogan 90+1 - Silue 17/

Subota

Radnik - Novi Pazar 1:4 (0:2)

/Duronjić 82 pen - Adešina 25, Srećković 31, 71, Bojat 61/

Javor - IMT 1:1 (1:1)

/Stjuart 11 - M. Luković 19p/

Železničar - Radnički Niš 1:1 (0:0)

/Kahvić 49 - Ilić 90+2/

Nedelja

Vojvodina - Crvena zvezda 0:0

18.00: (3,15) Napredak (3,35) Radnički 1923 (2,30)

19.30: (1,90) Partizan (3,50) TSC (4,10)



 


tagovi

Omri GlazerVukan SavićevićBožidar BandovićVladan MilojevićSeid Korać

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara