""
""

Azar potpisao Čelsijev dokaz za titulu, Gvardiolina jedina uteha je kilavi Liverpul! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.04.17. | 23:09

Konte opet pobedio Mančester Siti, Jirgen Klop će biti besan

Čelsi je pružio još jedan dokaz da će ove sezone osvojti titulu prvaka Engleske. U jednom od velikih derbija Premijer lige, Plavci su i po drugi put u sezoni savladali Mančester Siti. Ovoga puta su bili manje ubedljivi nego jesenas u Mančesteru, ali i večerašnjih 2:1 je bilo dovoljno da skinu skalp velikom rivalu i da nastave strojevim korakom ka šampionskoj kruni.

Izabrane vesti

Večeršanji derbi je verovatno bio i poslednja šansa da neko unese neizvesnost u trci za titulu. Mančester Siti je pao na tom zadatku i osim što može da zaboravi na snove o tituli, čeka ga i vrlo dramatična borba za mesto u Ligi šampiona.

Čelsi je imao početak iz snova pošto je Eden Azar još jednom pokazao da je najbolji igrač Premijer lige u ovoj sezoni. Sjajno je reagovao na povratnu loptu Aspilikuete u 10. minutu i matirao je Kabaljera koji je bio na ivici da zaustavi udarac.

Međutim, Tibo Kurtoa je velikom greškom vratio Građane u igru. Belgijanac je loše ispucao loptu koju je presekao David Silva i stuštio se ka golu Čelsija. Kurtoa se na kratko iskupio zaustavivši šut Španca, ali se lopta odbila Agueru koji ne propušta takve poklone.

Poklonom se na drugoj strani desetak minuta kasnije revanširao Fernandinjo koji je srušio Pedra i skrivio penal. Azar je preuzeo odgovornost ali je njegov šut sa bele tačke zaustavio Kabaljero. Međutim, lopta se odbila Azaru koji poput Aguera ne greši u ovakvim situacijama.

Vođstvo je donelo mirnoću Plavcima koji su posle toga mogli da igraju svoju igru i vrebaju šanse iz kontri. Siti je uradio sve što je mogao ali nije uspeo da izjednači. Kompani je bio blizu kada je pogodio prečku, a Stons je u nadoknadi vremena propustio zicer.  

Čelsi je opet na mirnih plus sedam, sledi gostovanje Bornmutu, pa Mančester Junajtedu posle čega će sve biti jasno.

Mančester Siti je u očajnoj seriji. Ni četvrti meč zaredom nisu osetili ukus pobede. Drže četvrto mesto sa četiri boda više od Arsenala i Junajteda, ali imaju i utakmicu više. Sreća za njih je što Liverpul večeras nije iskoristio zicer na svom terenu protiv Bornmuta i u finišu meča je ostao bez očekivane pobede - 2:2.

Redsi su mogli da pobegnu Sitiju na četiri boda (uz meč više i dva više od Junajteda i Arsenal) i učvrste se na trećoj poziciji ali su prokockali pobedu protiv Bornmuta u 87. minutu. Videlo se od početka da će večeras ići kilavo za liverpul...

Vajnaldum je u sedmom minutu napravio neoprostivu grešku kada je vraćao loptu golmanu. Afobe ga je pročitao i doveo Bornmut u vođstvo. Međutim, Klopov tim je u finišu poluvremena ipak uspeo da izjednači posle brazilske kombinacije Firmino - Koutinjo. Firmino je asistent, a Koutinjo je 29. premijerligaškim golom u karijeri izjednačio rekord legendarnog Žuninja kao najefikasnijeg Brazilca u istoriji takmičenja.

Posle nepunih sat vremena igre, Liverpul je stigao do preokreta. Vajnaldum se za kiks iskupio divnom asistencijom za Origija i 2:1. I kada je izgledalo da će Liverpul ostvariti mnogo bitnu pobedu u borbi za Ligu šampiona, odbrana je još jednom pokazala kolika je rak rana ovog tima.

U 87. minutu posle serije grešaka u poslednjoj liniji Redsa, King je izjednačio i „otkinuo“ Liverpulu dva boda koja bi mogla mnogo da mu nedostaju kada se na kraju bude podvlačila crta. 

PREMIJER LIGA - 31. KOLO

Utorak:

Barnli - Stouk 1:0 (0:0)
/Bojd 58/

Lester - Sanderlend 2:0 (0:0)
/Slimani 69, Vardi 78/

Votford - VBA 2:0 (1:0)
/Nijang 13, Dini 49/

Mančester Junajted - Everton 1:1
/Ibrahimović 90+4 penal - Jagielka 22/

Sreda:

Arsenal - Vest Hem 3:0 (0:0)
/Ozil 58, Volkot 68, Žiru 83/

Hal - Midlzbro 4:2 (3:2)
/Marković 14, Nijase 27, Ernandez 33, Megvajer 70 - Negredo 5, De Ron 45+1/

Svonsi - Totenhem 1:3 (1:0)
/Ratlidž 11 - Ali 88, Son 90+1, Eriksen 90+4/

Sautempton - Kristal Palas 3:1 (1:1)
/Redmond 45, Jošida 84, Vord-Praus 85  - Benteke 31/

Čelsi - Mančester Siti 2:1 (2:1)
/Azar 10, 35 - Aguero 26/

Liverpul - Bornmut 2:2 (1:1)
/Kutinjo 40, Origi 59 - Afobe 7, King 87/

TABELA:

(FOTO: Action images)


tagovi

Benik AfobeČelsiDivok OrigiDžošua KingEden AzarEngleskaEvropaFilipe KutinjoLiverpulMančester SitiPremijer ligaSerhio Aguero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara