"Ko će nositi grb Barselone naredne sezone?"
"Ko će nositi grb Barselone naredne sezone?"

Barsina potraga za napadačem koji će sedeti na klupi: Plan B - Baka! Plan C - Gomez

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.07.16. | 10:01

Visoko obeštećenje za Kolumbijca ili visoka primanja Nemca

Ko će nositi grb Barselone naredne sezone?Bez dogovora sa Seviljom oko Kevina Gameira, bez dogovora sa Fenerbahčeom za Robina van Persija, bez dogovora sa madridskim Atletikom za Lusijana Vijeta, ali i bez bele zastave. Nastavlja Barselona panično da traži još jednu opciju u napadu, kojoj bi s predumišljajem obezbedila mesto na - klupi.

A Mundo deportivo piše da se katalonski gigant, posle tri neuspešna posla, aktivirao opciju B za kupovinu centarfora. U pitanju je Karlos Baka, kolumbijski reprezentativac koji je ovog leta već dvaput odbio dogovorenu selidbu u Vest Hem, jer mu je prioritet da se takmiči u Ligi šampiona, pa dolazak u na Nou Kamp deluje kao logičan izbor. Tim pre što se, prema istim izvorima, sam Baka saglasio sa statusom rezerviste, svestan da će biti ispomoć Luisu Suarezu, Lionelu Mesiju i Nejmaru.

Izabrane vesti

Karlos BakaMilan, sa kojom Baka ima ugovor još tri godine, ne želi tek tako da ga se odrekne, jer ga je platio 30.000.000 evra. Sad zahteva približno istu sumu, o čemu svedoči informacija da je pre nekoliko dana odbio ponudu Napolija vrednu 20.000.000 evra plus jedan igrač. Barsi novac, naravno, nije problem, međutim, ostaje otvoreno pitanje da li izdvojiti baš toliko za igrača koji će veći deo sezone provesti na klupi. Iako mu se mora odati priznanje da je, za vreme boravka u Sevilji bio produktivan (49 golova na 108 utakmica), zbog čega se čak pominje da bi bivši trener Andalužana Unaj Emeri voleo da ga dovede u Pari Sen Žermen.

Mario GomezUkoliko ne uspe da se sporazume sa Milanom, sportski direktor Barselone Roberto Fernandez ima i opciju C. Poput Bake, koji ima ravno 30 godina, u planu je i 31-godišnji Mario Gomez, što svedoči o nameri prvaka Španije da se u napadu, kad bude stani-pani, osloni na iskustvo. Nemački reprezentativac iza sebe ima sjanu sezonu u Bešiktašu, sa 26 pogodaka mu je doneo titulu prvaka Turske, ali i njegov slučaj nije jednostavan.

Gomez je pod ugovorom sa Fjorentinom koja ga je lane pozajmica Turcima, sad bi ga pustila za svega 7.000.000 evra, ali je problem u visokim zahtevima samog Gomeza na planu ličnih primanja. Tačno 5.000.000 evra po sezoni.

Barsa bira...

(FOTO: Action images) 


tagovi

ŠpanijaPrimeraMario Gomezletnji prelazni rok 2016Karlos BakaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara