"Slavlje Gaitana"
"Slavlje Gaitana"

Zmajevima se otvorio apetit, smazali Rio Ave u finišu! Benfika vratila Studente u školske klupe (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.11.14. | 23:15

Drugi gol je pao posle ofsajda u kojem se nalazio Luizao. Utakmica je na kratko bila prekinuta zbog međusobne tuče navijača slavnog kluba iz Lisabona

Slavlje GaitanaAnomalija je ispravljena – prvo mesto na tabeli Primeire vratilo se u vlasništvo jednog od portugalskih giganata, pošto je Benfika na gostovanju kod Akademike slavila sa rutinskih 2:0 i preskočila Vitoriju Gimaraeš na čelu prvenstvenog karavana.

Niko Gaitan je već u osmom minutu izmakao ofsajd zamci domaćeg tima, maestralno prihvatio pas, obišao golmana Lea i Studentima nagovestio šta ih čeka u nastavku meča. A isti je završen već u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Luizao jedno ubacivanje iz slobodnog udarca pretvorio u za Akademiku nedostižno vođstvo od 2:0.

Izabrane vesti

Navijači rivalskih klubova će doduše primetiti da je Luizao bio u ofsajdu pre no što je glavom lobovao golmana, ali to će se brzo zaboraviti. Rezultat će ostati.

Utakmica je inače na kratko bila prekinuta zbog međusobne tuče pristalica Benfike zbog koje je morala da reaguje i policija.


Na sigurnu pobedu Benfike njegov najveći konurent za titulu je odgovorio još ubedljivije. Zmajevi sun a svom stadionu razoružali Rio Ave, ali su maltene do kraja utakmice strepeli da li će zadržati sva tri boda, iako rezultat pokazuje drugačije.

Porto je slavio 5:0, međutim, dugo se mučio da slomi otpor borbenih gostiju koji važe za nepredvidivu ekipu, pa su odoleli prvo poluvreme, ali sun a početku drugog primili gol koji je domaćinu dao sigurnost. Opet, sve do 78. minutu dok Džekson Martinez nije postigao osmi gol u sezoni Porto nije mogao da računa da je posao završen. No, taj gol kao da je “otvorio” apetit domaćinu koji je u završnici postigao još tri gola i ostao na trećoj poziciji Primeire, tri boda iz Benfike i jedan iza Vitorije Gimaraeš.





PRIMEIRA - 11. kolo:

Petak:

Vitorija Gimaraeš - Moreirense 2:1 (1:1)
/Andre 31pen, Alvez 82 - Elizio 3/

Subota:

Belenenseš - Aruka 0:0

Penafiel - Braga 1:6 (1:2)
/Rabiola pen 27 – Silva 14, Aderlan 45, Pardo 55, Pinto 59, Vitor autogol 73, Sami 82/

Sporting - Vitorija Setubal 3:0 (0:0)
/Slimani 62, 94, Montero 63/

Nedelja:

Žil Visente – Nasional 0:0

Maritimo – Boavista 4:0 (1:0)
/Dijego Souza 9, 83, Bruno Galo 60pen, Musa Mazu 72pen/

Akademika – Benfika 0:2 (0:2)
/Gaitan 8, Luizao 45/

Porto - Rio Ave 5:0 (0:0)

/Teljo 47, Martinez 78, Aleks Sandro 89, Tores 90+1, Danilo 90+3/

Ponedeljak:

21.00 Pakoš Fereira - Estoril

(FOTO: Action images)


tagovi

AkademikaBenfikaEvropaLuižaoNikolas GaitanPortugal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara