Benitez zacrtao kad ide u penziju: Ostalo mi je još 10 godina u fudbalu

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.03.19. | 16:15

Španski stručnjak ima čime da se pohvali u karijeri

Nema nameru Rafa Benitez da duboku starost dočeka na trenerskoj klupi. Španski stručnjak još nije napunio 60 godina, a već zna i kada će se oprostiti od fudbala.

Čak i da ništa više ne osvoji do kraja karijere, Benitez će imati čime da se podiči pred naslednicima, jer su dve titule prvaka Španije sa Valensijom i trofej Lige šampiona sa Liverpulom osvojene u konkurenciji jačih, bogatijih.
Ostalo mi je još 10 godina u fudbalu i ne znam gde ću završiti karijeru. Omiljeni trofej? Nikada ne bih mogao da se odlučim. Sa Valensijom sam osvojio titule i Kup UEFA, a sa Liverpulom Ligu šampiona“, istakao je Benitez.

Izabrane vesti

Rafa kaže da je druga titula sa Valensijom bila veliko iznenađenje.

Osećam ponos i mnogo emocija kada se setim tog trijumf. Ta druga titula je posebna, jer smo bili bez novca i bilo je jako teško da iznenadimo veće klubove od nas. U Ligi šampiona i kupu su iznenađenja mnogo češća, ali ono što je, recimo, uradio Lester je neverovatno dostignuće.“

Ali, za prvu krunu sa Slepim miševima Rafa tvrdi da je bila – očekivana.
„Ušao sam u svlačionicu na početku sezone i rekao igračima da ćemo biti šampioni. Bio sam potpuno ubeđen u to, jer smo doveli fantastične igrače. Uz to, bili su neverovatni profesionalci, koji su posle treninga ostajali da pričaju o fudbalu. To je ono što je napravilo razliku“, objasnio je Benitez.

(FOTO: Reuters)

 


tagovi

Rafa Benitez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara