""
""

Berić za MOZZART Sport: Vujošević je Partizanova prednost, Milosavljević bio mogao da bude "iks" faktor

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.04.15. | 09:58

"Partizan će da traži šansu u prva dva meča, da se ponovi scenario iz Evrolige pre pet godina kada je igrao sa Makabijem", ocenio je nekadašnji bek crno-belih i reprezentacije Jugoslavije

Polufinale plej-ofa Jadranske lige konačno počinje. Košarkaši Partizana i Crvene zvezde prvi put u istoriji igraće polufinalnu plej-of seriju u regionalnom takmičenju, a ulog ne može da bude veći – plasman u Evroligu. Jedan od najboljih strelaca u istoriji košarkaškog kluba Partizan Miroslav Berić očekuje da mečevi budu puni sportske tenzije, ali da prođu bez incidenata, a prednost daje svom bivšem klubu, ne samo iz ličnih, odnosno navijačih razloga.

Izabrane vesti

Čovek koji je sa reprezentacijom bio prvak evrope i sveta, a sa Partizanom osvojio tri titule nacionalnog šampiona, kao najveću prednost crno-belih vidi iskustvo trenera Duška Vujoševića.
“Vidim prednost Partizana u Duletu Vujoševiću, a pritom ne želim da umanjim kvalitete Dejana Radonjića. Dule je iskusan, ima mnogo takvih utakmica. Zna sjajno da pripremi igrače za ovakve mečeve. Uostalom, Partizan je uvek na kraju sezone prikazivao najbolje partije. Naravno, igrači su ti koji moraju da sve to unovče i ostvare na terenu. Partizan će da traži šansu u prva dva meča, da se ponovi scenario iz Evrolige pre pet godina kada je igrao sa Makabijem. Tada je napravljen brejk u prvom meču u Tel Avivu, a posle je u Beogradu overio plasman na Fajnal for”, rekao je Berić za MOZZART Sport.

Saša Obradović za MOZZART: Dobar je Partizan, ali Zvezda je favorit i verujem u njen uspeh! Od Marjanovića će sve zavisiti

Prema njegovim rečima derbi utakmice svaki put budu mesta na kojem odskoči neki igrač, a Berić smatra da bi to u ovoj seriji mogao da bude kapiten Partizana Dragan Milosavljević koji je zbog povrede propustio skoro celu 2014. godinu.
“Uvek je nagradno pitanje ko će biti iks faktor. Svaki derbi stvori neke pojedince, ja očekujem da iks faktor bude kapiten Dragan Milosavljević. On je uvek protiv Zvezde igrao veoma dobro. Nije lako vratiti se posle teške povrede. Krase ga neverovatna želja i borbenost, nadam se da će biti nagrađen za to u ovim mečevima”, ocenio je Berić.

Veliki ulog u polufinalnoj seriji, mogao bi da optereti oba gradska rivala, iako se bez sumnje, kako je istakao nekadašnji kapiten Partizana, radi o veoma kvalitetnim ekipama.
“Ovi derbiji imaju daleko najveći ulog do sada, ko pobedi stiče pravo da igra Evroligu sledeće sezone. Iskreno verujem i da će pobednik ove polufinalne serije na kraju osvojiti i Jadransku ligu. Očekujem neizvesne utakmice, pune tenzije. Krivo mi je što Partizan nije pobedio u Podgorici i tako izbegao mečeve sa Zvezdom u polufinalu. Ipak, na muci se poznaju junaci. Verujem da Partizan može da pobedi. Zvezda je ove sezona veoma kvalitetna, pripada joj uloga favorita, ali Partizan je drugi deo sezone odigrao fenomenalno, gotovo savršeno da nije bilo tog poraza u Podgorici”, rekao je Berić.

Zvezda će u polufinalnoj seriji imati prednost domaćeg terena, pošto je ligaški deo na Jadranu završila na prvom, a Partizan na četvrtom mestu. Prva dva meča crveno-beli će biti domaćini, kao i u eventualnom petom duelu, ako do njega dođe.
“Mislim da će Partizan ući psihološki stabilniji u seriju, baš zbog toga što je breme favorita na Zvezdinim leđima. Crno-beli mogu da naprave brejk u prve dve utakmice i da onda pred svojim navijačima izbore finale. Nadam se da će cela serija proteći na korektan način, bez incidenata. Naravno, neka pobedi bolji, odnosno Partizan”, jasan je nekadašnji bek crno-belih.

Kao najveću opasnost za ekipu Partizana bivši bek crno-belih vidi centra Zvezde Bobana Marjanovića, ali podseća da je u poslednjem derbiju Vujošević uspeo da pronađe dobitnu taktiku i za njega.
“Zvezda ima masu dobrih igrača, pre svega Bobija Marjanovića koji je lider ekipe, ali na poslednjem meču Partizan je postavio izvanrednu taktiku. To je bio ključ uspeha. Serija je duga, pobediće onaj ko bude smireniji. Zvezda je dosta utakmica u kojima je bila favorit i imala pritisak odigrala loše. U svakom slučaju, ova polufinalna serija je putokaz za oba tima. Pobednik će sa velikom dozom samopouzdanja ući u finale Jadrana, ali i nastavak takmičenja u domaćoj Superligi”, zaključio je Berić.

Pogledajte kvote MOZZART kladionice za prvu utakmicu polufinalne serije koja se igra večeras od 21 sat u Pioniru.

(FOTO: MN Press) 


tagovi

SrbijaFK PartizanMiroslav BerićJadranska ligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara