"Rajhedli Bazur"
"Rajhedli Bazur"

Bergkampe, vide li ti ovo malog? Porede ga i sa Vijerom, a i njega je Bazur odbio (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.10.15. | 16:33

U Holandiji sve apeli povici da se 19-godišnjem vezisti Ajaksa već sada pruži šansa da debituje u nacionalnom timu. Jer Rajhedli je, u tome se svi slažu, budućnost Lala

Rajhedli BazurImao je samo 16 godina kada je njegovo ime prvi put zasijalo na naslovnim stranama holandske štampe. Još pre toga je na nagovor majke odbio Mančester Siti, iako su ga na Etihadu sačekali Patrik Vijeira i Serhio Aguero u pokušaju da ga ubede da bi mu kod Građana bilo najbolje. Rajhedli Bazur, koga su prvo poredili sa legendarnim Frankom Rajkardom, pa baš sa Vijerom, izabrao je ostanak u Holandiji. Bio je premlad. Ali je svejedno povukao pametan potez. Čak i kada je učinio “neoprostivo” i iz Ajndhovena prešao u Ajaks.

Navijači PSV-a to mu verovatno nikada neće zaboraviti. Međutim, čini se da se Bazur nije previše potresao, jer njegova karijere ide nezadrživom uzlaznom putanju. Uraganski brzo o čemu svedoče i sve glasniji povici da se 19-godišnjem fudbaleru ukaže prilika da debituje za seniorsku reprezentaciju Holandije.

Izabrane vesti

Nije takav apel bez povoda. Bazur, momak rođen u Utrehtu i koji je u omladinskom timu PSV-a igrao štopera (baš zbog želja da igra u vezi je i napustio Ajndhoven), blista otkako mu je prošlog decembra debitovao za prvi tim Ajaksa u pobedi nad Viljemom drugim od 5:0. Ubrzo je izbacio Tulanija Sererea iz tima, ove sezone je nezamenjiv u timu Frenka de Bura.

Na deset ligaških utakmica u ovom ciklusu takmičenja postigao je gol i namestio još četiri, jedan baš u susretu sa PSV-om, uprkos žestokim prozivkama domaćih navijača na Filips arena. U Ajnhdovenu izdajica u Amsterdamu heroj.

Sa Nemanjom Gudeljom i Davijem Klasenom čini srce Ajaksovog tima, a Ajaks za razliku od prošle sezone drži prvo mesto na tabeli Eredivizije. Poziv selektora Danija Blinda već je stigao, ali protiv Kazahstana i Češke Bazur nije dobio minute, a s obzirom na to da Holanđanima predstoji rekonstrukcija posle razočaravajućih kvalifikacija za Euro 2012 nije malo onih koji žele da Rajhedlija već  sada vide na terenu, uglavnom umesto Kevina Strotmana.samo je pitanje kada će Ajaks morati da ga pusti

U Ajaksu je inače Bazur počeo kao zadnji vezni, mada se De Bur ne libi ni da ga gurne napred ili naredi na menjanje pozicija sa Klasenom. Po potrebni Bazur i dalje može da odigra štopera. U vazduhu izuzetno jak, snažan, a lak na nogama, bez problema može da povuče loptu. Kao nekad Vijera. Odlična kontrola lopte, miran pas, savršen pregled igre… Bazur kao da nema manu, iako mu ponekad zameraju što previše često ume da opali sa velikog rastojanja.
"Neverovatno je talentovan. U budućnosti ga vidim kao ključan šraf u igri i Ajaksa i holandske reprezentacije… Baš sam govorio Denisu (Berkampu, prim.aut) kako igra sa toliko slobode, oslobođen svih stega. Izgleda moćno", u superlativu govori De Bur.

Bazur ne izgleda zastrašeno. Naprotiv, puca od samopouzdanja. I samo je pitanje trenutka kada će ceo svet do spoznati. Ugovor sa Ajaksom mu ističe 2020. godine, ali imajući u vidu da ga već prate gigantic poput Arsenala, Bajerna i Barselone jasno je da će mnogo ranije iz Amsterdama. Pitanje je samo koliko će Ajaks moći da odoleva.

Pratite MOZZART i na Vajberu

(FOTO: Action Images)


tagovi

Rajhedli BazurHolandijaEvropaEredivizijaAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara