"Slimani, Čičarito i Lav"
"Slimani, Čičarito i Lav"

Bešiktaš oštri navalu za Bajern: Lav je na ulazu, čekaju se Slimani ili Čičarito

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.01.18. | 15:50

Ko će da nasledi Dženka Tosuna?

Slimani, Čičarito i LavBilo koje druge godine rekli bismo da je Bajern na žrebu izvukao premiju. Ali ove sezone Bešiktaš igra fudbal koji daleko premašuje turske okvire. I ne brine previše što Istanbul Bašakšehir preti da mu otme titulu šampiona. Istabulski Crni orlovi ove sezone žele evropsku slavu. I da žreb nije bio toliko surov ko zna šta bi se desilo. Ali ni ovako, Bešiktaš ne odustaje, samo još da nađe zamenu za Dženka Tosuna.

Turski napadač je blistao jesenas, postigao je osam golova u prvenstvu, četiri u Ligi šampiona i bio među najzaslužnijima za prolaz u osminu finala. Međutim, Evertonova ponuda od 22.000.000 evra bila je previše primamljiva. Samo što je ostavila preveliku rupu u navali.

Izabrane vesti

Navijači cupkaju čekajući odgovor klupske uprave.

Sa Bosfora stiže prva vest, Alanja je, iako je isprva tražila čak 4.000.000 evra, pristala na kompromis kad je u pitanju prekaljeni Vagner Lav. Brazilac će koštati 3.000.000 i čini se da je tu sve utanačeno i da se samo čeka da se u narednim danima transfer ozvaniči.

Međutim, to neće biti sve, jer uprkos sjajnoj formi i 10 datih golova u tek prosečnoj Alanji jasno je da 33-godišnji veteran neće moći sam da odmeni Tosuna. Pritom, Alvaro Negredo bi trebalo da karijeru nastavi u Kin, pošto se nije baš proslavio u Istanbulu mada je, njemu u odbranu, uglavnom grejao klupu mlađem kolegi. A navijači Bešiktaša su se razmazili poslednjih godina i traže velika imena. Dva im posebno golicaju maštu, pošto se aktuelni turski šampion namerio na golgetere iz Premijer lige.

Prvi je Havijer Čičarito Ernandez, strelac osam golova u ovoj sezoni za Vest Hem, uz ogradu da je poslednjih meseci pao međ rezerve. Pominjala se suma od 8.500.000 evra - lako bi to platio Bešiktaš - ali je povreda Endija Kerola naterala Čekićare da se zapitaju da li im je pametno da puste Meksikanca. Vest je inače potvrđena: pregovori su u toku.

Na meti Crnih orlova je i Lesterov Islam Slimani, koga su ovog januara mediji seljakali na sve strane, ali on je i dalje na King Pauer stadionu. Sa vrlo neizvesnom budućnošću ako smemo da primetimo, jer se od igrača koji je plaćen 30.500.000 evra očekivalo mnogo više od 239 utakmica u Premijer ligi. Lester svejedno drži cenu i ni ne odgovara na ponude ispod 20.000.000 evra.

I toliko imaju u Bešiktašu. Samo još da preseku i izaberu najbolje rešenje.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vagner LavPremijer ligaLester SitiIslam SlimaniHavijer Ćićarito ErnandezEvropaEngleskaBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara