Omča oko vrata: Gavrić (Bačka), Jovanović (Rad), Kiso (Zemun) i Suraka (Dinamo)
Omča oko vrata: Gavrić (Bačka), Jovanović (Rad), Kiso (Zemun) i Suraka (Dinamo)

Biće to luda borba za opstanak: Šest direktnih duela u poslednja četiri kola, strepe Bačka, Rad, Dinamo i Zemun

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.04.19. | 10:56

Odluka sasvim moguće baš u poslednjem kolu

Spartak je svoje prebrinuo. Čini se da su, iako matematika kaže drugačije, bezbedni i Voždovac i Radnik. Mačva baš i ne bi smela da se igra, ali i ona je pet bodova iznad mesta koje znači baraž za opstanak, šest iznad zone ispadanja. Ali zato OFK Bačka, Rad, Dinamo i Zemun očekuje paklen raspored u poslednja četiri kola plej-auta Superlige.

Poslednjeplasirani timovi na tabeli šampionata Srbije će naime u poslednja četiri kola odigrati šest mečeva protiv direktnih rivala u borbi za opstanak! Po dva po kolu. S izuzetkom 36. kola kada će “predahnuti“. I ako ćemo po tome, Dinamo i Zemun su čak i u dobroj poziciji, jer će u tom 36. kolu biti domaćini Spartaku, odnosno Radniku, dok će OFK Bačka na vruće gostovanje kod Voždovca, a Rad u Šabac na noge Mačvi. 

Izabrane vesti

Možda još bitnije je ipak šta će ko uraditi u sudarima sa ostalim davljenicima,a tu bi trebalo da je Rad u najboljoj poziciji, jer će na Banjici ugostiti Dinamo i Zemun, a sa šest bodova iz ta dva meča opstanak u Superligi bio bi na dohvat rtuke. Još ako se otkine bod na gostovanju kod OFK Bačke, to bi maltene izvesno značilo da su se Građevinari spasili.

To sasvim moguće nećemo znati do poslednjeg kola, pošto će 19. maja jedni na druge udariti OFK Bačka i Dinamo, odnosno Rad i Zemun. Mada nema spora da su Zemunci i Vranjanci u najgorem položaju. I mnogo toga će zavisiti i od njihovog međusobnog okršaja, 5. maja u Vranju.

Kako bilo, dani visokog usijanja u superligaškom plej-autu. A kad je tako u Superligi desi se i da sudije prve pregore pa počnu da sviraju sve i svašta...

OFK Bačka ima 18 bodova, Rad 15, Dinamo i Zemun po 14. Dva tima automatski ispadaju u Prvu ligu Srbije, šesti na tabeli plej-auta ide u baraž. Tamo će ga sačekati pobednik doigravanja iz PLS-a u kome će igrati timovi plasirani od trećeg do šestog mesta. Po trenutnom stanju to su Inđija, Metalac, Radnički iz Kragujevca i Zlatibor Čajetina, mada bi ovi poslednji vrlo lako mogli da mesto ustupe Bežaniji i nešto teže Sinđeliću.

34. KOLO, 1. maj:

Radnik  - Voždovac
Rad – Dinamo
Zemun – OFK Bačka
Mačva – Spartak

35. KOLO, 5. maj:

Spartak – Radnik
Voždovac – Mačva
OFK Bačka – Rad
Dinamo – Zemun

36. KOLO, 11. maj:

Dinamo – Spartak
Voždovac – OFK Bačka
Zemun – Radnik
Mačva – Rad

37. KOLO, 19. maj:

Spartak – Voždovac
OFK Bačka – Dinamo
Radnik – Mačva
Rad - Zemun

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara